Circulația pe calea ferată Oravița – Anina, importantă atracție turistică, a fost închisă din cauza ploilor

Circulația pe calea ferată Oravița – Anina, importantă atracție turistică, a fost închisă din cauza ploilor

(MEDIAFAX) – Circulația pe calea ferată Oravița – Anina, una dintre atracțiile turistice din județul Caraș-Severin, a fost închisă, duminică dimineața, din cauza unor scurgeri de pe versanți produse în urma ploilor puternice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Caraș-Severin, duminică dimineața, circulația pe calea ferată Oravița – Anina a fost închisă deoarece sunt scurgeri de pe versanți în zona km 31+500, pe o lungime de aproximativ 60 de metri, în urma ploilor puternice din noaptea de sâmbătă spre duminică. Calea ferată Oravița-Anina este unul dintre principalele puncte de atracție din județul Caraș-Severin.

Are o lungime de 34 de kilometri și este cea mai veche cale ferată montană din România. Linia Oravița-Anina mai este supranumită și “Semeringul Bănățean”, fiind vizitată, anul trecut, de peste 3.500 de turiști. În acest moment, pe linia Oravița – Anina circulă un singur tren format dintr-o locomotivă diesel electric românească, construită special pentru această cale ferată, și două vagoane necompartimentate, cu aproximativ 100 de locuri, dotate cu bănci de lemn, realizate în anul 1914.

Judeţul Caraș-Severin se află sub avertizare cod portocaliu de furtuni, în vigoare din după-amiaza zilei de sâmbătă până duminică la ora 12.00. O furtună puternică s-a abătut, în noaptea de sâmbătă spre duminică, asupra judeţului, iar mii de persoane din doisprezece localităţi au rămas fără curent electric.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )