În urma a două percheziții efectuate în județele Vâlcea și Caraș Severin au fost depistate două persoane bănuite că au efectuat și revendicat mai multe atacuri informatice asupra sistemelor informatice ale unor instituții.

La data de 9 august a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat două percheziții pe raza județelor Vâlcea și Caraș Severin, la locuințele a două persoane bănuite de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Persoanele în cauză, în vârstă de 17 și 18 ani, sunt bănuite că, începând cu anul 2016 și  până în prezent, ar fi efectuat și revendicat o serie de atacuri informatice (DDOS) de tip ,,defacement”, unele fiind îndreptate împotriva sistemelor informatice ale unor instituții publice.

La finalizarea perchezițiilor domiciliare, polițiștii i-au condus pe cei în cauză la sediul D.I.I.C.O.T. pentru a fi audiați.

În urma perchezițiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor mai multe sisteme informatice, harduri interne și externe, smartphone-uri, strick-uri și carduri de memorie, suporți optici de tip CD/DVD, bunuri folosite în activitatea infracţională.

La activităţi au participat polițiști ai Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vâlcea și Serviciului de Combatere a Criminalitatii  Organizate Caraș Severin

De asemenea, activitățile s-au desfășurat cu suportul Direcției Generale de Protecție Internă,  iar la acțiune au participat polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vâlcea și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Caraș Severin.

Leave a reply