(MEDIAFAX) – Autoritățile din Mehedinţi au luat decizia să crească numărul intervențiilor din aer, vineri, pentru stingerea incendiului izbucnit în urmă cu trei zile în Parcul Național Domogled, a fața locului fiind mobilizate două echipe pentru pilotarea elicopterului cu dispozitiv Bambi Bucket.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți, Raluca Tîrca, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că au fost luate măsuri suplimentare pentru creșterea intervențiilor din aer, pentru stingerea incendiului la pădurea de pin negru și vegetație uscată din Parcul Național Domogled.

”Vor fi efectuate mai multe intervenții din aer. În continuare va acționa un singur elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket pentru stingerea incendiului, însă la fața locului au fost mobilizate două echipe de piloți”, a spus Raluca Tîrca. Vineri dimineața, 30 de pompieri și 15 pădurari de la Ocolul Silvic Tarnița și Parcul Național Domogled sunt mobilizați pentru stingerea flăcărilor.

Potrivit ISU Mehedinți, focarele nu mai sunt concentrate, dar o amenințare o reprezintă jarul nestins de pe versant, care se poate prăvăli și intra în contact cu copacii, generând astfel noi focare, așa cum s-a întâmplat zilele trecute. Incendiul a izbucnit marţi în Parcul Național Domogled din județul Mehedinți, într-o pădure de pin negru și vegetație uscată.

Pentru că nu s-a reuşit lichidarea incendiului, s-a solicitat, miercuri dimineaţa, un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket. Pentru a stabili aria de manifestare, focarele și posibilitățile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinți au efectuat recunoașterea din aer cu elicopterul SMURD.

Aceştia au stabilit că incendiul se manifestă pe un versant cu doua piscuri, pe o suprafață de circa 10 hectare, în mai multe focare izolate, 10 – 12 focare pe fiecare pisc. Joi dimineața, aproape 100 de forțe, pompieri, jandarmi și lucrători au intervenit pentru stingerea focului, însă nu s-a reușit în totalitate.

Leave a reply