Home / Banat / Numărul incendiilor de vegetație uscată a crescut cu aproape 150 de procente față de anul trecut

Numărul incendiilor de vegetație uscată a crescut cu aproape 150 de procente față de anul trecut

Numărul incendiilor de vegetație uscată a crescut cu aproape 150 de procente în primul semestru al anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, adică de la 144 la 359, conform unei analize a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin, prezentată marți, într-o conferință de presă.

„Pompierii militari cărășeni au acționat, în această perioadă, pentru stingerea unui număr de 522 de incendii, dintre care 359 de vegetație uscată și alte arderi necontrolate, ceea ce reprezintă 68,8% din total. Din totalul incendiilor de vegetație uscată, cele mai multe, respectiv 74%, s-au înregistrat la activități de asanare, îndepărtarea gunoaielor, salubritate și alte activități similare. Incendiile de vegetație au fost cauzate de foc deschis în spații deschise, în proporție de 76%, acțiuni intenționate — 8,1%, fumat 7,2%, coșuri de fum defecte sau necurățate — 5,6%, iar jocul copiilor cu focul — 0,8%”, a declarat inspectorul șef al ISU Semenic, Cristinel Coneru.

În total, angajații ISU Semenic au intervenit, în primul semestru al acestui an, la 2.264 situații de urgență, cu 7,1% mai multe decât în prima jumătate a anului trecut. Dintre acestea, 1.592 au reprezentat intervenții pentru descarcerare și asistență medicală de urgență.

Comparativ cu perioada similară din anul 2016, a crescut numărul persoanelor asistate medical de la 1.509, la 1.639, și a scăzut numărul persoanelor salvate de la 259 la 19. De asemenea, valoarea bunurilor salvate a crescut de la 17,64 milioane, la 27,71 milioane lei.

Sursa: agerpres.ro

About editor editor

Check Also

Transport-surpriză la Nădlac. Migranţi, în loc de piese auto!

Douăzeci şi cinci de cetăţeni din Siria şi Palestina care încercau să treacă ilegal frontiera …

Lasă un răspuns