Intâlnirea ordinară a membrilor Clubului Economic German Banat DWC-Banat
În sala de ședința a municipalității a avut loc ieri întâlnirea ordinară a membrilor Clubului Economic German Banat DWC-Banat. Acest club reunește reprezentanți ai companiilor multinaționale din Timișoara și investitori autohtoni. Din delegația prezentă în orașul nostru au făcut parte reprezentanții firmelor Zoppas, Elma, Elma Electronic Romania, Elba SA. Aceste firme sunt lideri pe piețele pe care concurează fiind într-o continuă expansiune.
Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa a punctat în cadrul întâlnirii oportunitățile pe care orașul nostru le poate oferi posibililor investitor. Reșița încearcă să devină o opțiune serioasă pentru aceștia iar în acest sens, în ultima perioadă, s-au facut pași importanți: organizarea învățământului dual, cercetări sociologice din care să reiasă informații relevante pentru investitori dar și facilitățile pe care municipalitatea le oferă acestora sunt doar câteva din exemplele oferite în cadrul întâlnirii.
După ședință a urmat o vizită în parcul industrial, la fabrica firmei Autoliv. Au fost prezentate motivele pentru care aceștia și-au sporit capacitățile de producție în orașul nostru și modul în care s-a dezvoltat investiția.
Reprezentanții Clubul Economic German din Banat s-au declarat mulțumiți de întâlnire și au stabilit că Municipiul Reșița poate deveni un partener serios în încercarea de a gasi noi oportunități de dezvoltare.
„Sunt bucuros că am putut fi ieri gazdă pentru Clubului Economic German Banat DWC-Banat. Acest club reunește reprezentanți ai companiilor multinaționale din Timișoara și investitori autohtoni.
Am discutat cu președintele DWC- Banat, domnul Peter Hochmuth, oportunitatea pe care o poate oferi Reșița investitorilor germani și nu numai, în contextul în care Timișoara devine un oraș extrem de aglomerat iar alte zone ale Banatului au rămas descoperite din punct de vedere al investițiilor private. Forța de muncă plecată din zonă poate reveni odată cu investiții serioase care să ofere locuitorilor un venit stabil. Ca primar îmi doresc pentru Reșița o dezvoltare armonioasa care să includă investiții serioase pe segmentul producției, acestea urmând să creeze concurență pe piața muncii astfel încât să crească și nivelul de trai. Pe de altă parte, Reșița a trecut de momentul industrializării excesive și trebuie să se transforme într-un oraș prietenos pentru vizitatori, putem deveni o poartă de intrare către frumusețile naturale oferite de Banatul de Munte.
În cadrul discuțiilor purtate cu ocazia întâlnirii am avut plăcerea să constat că demersurile facute în ultimul timp sunt apreciate de mediul investițional. Implementarea învățământului dual, parteneriatul cu Universitatea Eftimie Murgu, informațiile oferite de studiul social care tocmai a fost finalizat, sunt pași clari făcuți în întâmpinarea nevoilor unui investitor serios.” declara primarul municipiului Resita, Ioan Popa.