Zece hoteluri situate pe litoral și un hotel din Băile Herculane au primit amenzi totale de 50.000 de lei și au rămas fără certificatul de clasificare, în urma unui control desfășurat în perioada 5-10 iulie de reprezentanții Direcției Control din cadrul Ministerului Turismului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului, remis marți AGERPRES, hotelurile cărora li s-au retras certificatele de clasificare sunt: Național, Mamaia, Unirea (Mamaia), Banat (Olimp), Clăbucet (Neptun), Romanța (Neptun), Bâlea (Neptun), Terra (Neptun), Caraiman (Neptun), Craiova (Neptun), Slatina (Neptun), Cerna (Băile Herculane).

Printre neregulile constatate în urma verificărilor se numără fațadele deteriorate, existența mobilierului și a instalațiilor sanitare uzate, mochete deteriorate.

„La controalele efectuate, s-au constatat numeroase deficiențe printre care: fațadă deteriorată, mobilier uzat fizic și moral, instalații și obiecte sanitare din băile aferente spațiilor de cazare uzate și pătate, mocheta holurilor de acces către spațiile de cazare și cea din spațiile de cazare uzată și deteriorată, saltele uzate, deteriorate și pătate, tâmplăria, feroneria ferestrelor și ușile spațiilor de cazare uzate. Deficiențele menționate au fost consemnate și în procesele verbale întocmite în anii anteriori, măsurile dispuse inițial în acestea nefiind respectate”, subliniază ministerul.

Reprezentanții unităților de cazare pot întocmi plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului verbal, conform OG nr. 2/2001, cap. IV, art. 31 privind căile de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii.

 

Sursa: agerpres.ro

Leave a reply