Ansira Dinu este singurul absolvent de liceu din județul Timiș care a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat, tânăra declarând că nu vrea să plece din țară, că nu a luat meditații și că nu a fost niciodată elevul care să alerge după note, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ansira Dinu a terminat liceul la Colegiul Național Bănățean, la specializarea Matematică-Informatică. Tânăra este singurul absolvent din județul Timiș cu media 10 la examenul de Bacalaureat.

Ansira Dinu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că s-a așteptat să obțină nota maximă doar după ce a susținut toate probele examenului de Bacalaureat, despre care spune că nu i s-a părut foarte greu.

“Sincer, mă așteptam să iau 10 după ce am susținut probele. Știu foarte bine să mă autoevaluez și eram conștientă că am făcut bine. Oricum, nota mea tindea către 10, depindea doar de corectori. BAC-ul ca și nivel de dificultate nu mi s-a părut foarte greu, dimpotrivă, mi s-a părut chiar accesibil și notele au fost pe măsură, consider eu”, a explicat Ansira Dinu.

Eleva de 10 a precizat că în cei patru ani de liceu a învățat cam tot ce trebuia pentru Bacalaureat și că nu a luat deloc meditații pentru materiile din care a susținut probele.

“Nu știu exact când am început să învăț pentru Bac, pentru că pur și simplu a fost o muncă pe parcursul celor patru ani de liceu, și nu numai. Strict, să știu că învăț numai pentru o probă, am început cu două, trei săptămâni înainte de Bac. Nu foarte devreme, pentru că eu deja știam cam tot ce trebuie pentru Bacalaureat. Nu am luat meditații pentru materiile de Bacalaureat”, a afirmat Ansira Dinu.

În ceea ce privește planurile de viitor, absolventa de liceu a declarat că vrea să se înscrie la Universitatea de Medicină din Timișoara, la Medicină Generală, visul ei fiind să devină chirurg.

“Mă pregătesc la Biologie pentru admitere, pentru că vreau să dau la Facultatea de Medicină. Rămân în țară, sper să intru la Medicină, iar după cei șase ani de studiu, sper să urmez chirurgia, dar nu știu exact. La admiterea la Medicină e testul suprem, pentru mine cel puțin”, a povestit Ansira.

Absolventa Colegiului Național Bănățean spune că a fost mereu a doua din clasă și că nu a “alergat” niciodată după cele mai bune note, iar la Bacalaureat crede că pur și simplu s-a descurcat mai bine decât ceilalți candidați.

“Nu am fost niciodată prima din clasă, ci a doua, pentru că nu am făcut sport și mereu eram cu câteva sutimi la medie în spate, având o materie în minus. Nu am fost niciodată elevul care să alerge după note, să ies în evidență, pur și simplu am vrut să fiu evaluată ca și restul. La Bacalaureat, așa a fost să fie, aparent m-am descurcat mai bine decât ceilalți. Am fost într-o stare de șoc când am aflat că am luat 10, pentru câteva secunde. Părinții mei sunt despărțiți, eu sunt navetistă, locuiesc în Giarmata, stau în chirie în Timișoara. Nu au avut niciodată o posibilitate financiară extraordinară încât să zic că îmi permit orice. În schimb, mama mea fiind învățătoare și tatăl meu o persoană pasionată de așa ceva, au pus accent pe educația mea. Nu știam bine să citesc și făceam integrame cu bunicul meu și ușor”, a declarat Ansira Dinu.

Leave a reply