Home / Arad / Avem printre cele mai mici prețuri din UE la alimente, utilități și tutun

Avem printre cele mai mici prețuri din UE la alimente, utilități și tutun

Cele mai ieftine alimente sunt în România și Polonia, iar cele mai scumpe în Danemarca și Suedia, conform datelor pe 2016, publicate joi de biroul european de statistică, Eurostat.

De asemenea, în țara noastră facturile la utilități, dar și costurile reparațiilor și ale întreținerii locuinței sunt printre cele mai scăzute, înaintea noastră poziționându-se doar Bulgaria și Polonia. Cele mai mari facturi le plătesc elvețieni și britanicii.

Și tot românii plătesc printre cele mai mici prețuri la produse alcoolice și tutun, din acest punct de vedere România a patra poziție în Uniunea Europeană, după Bulgaria, Ungaria și Polonia. Cele mai scumpe băuturi alcoolice și țigări se găsesc în Irlanda, Marea Britanie și țările nordice.

Iar prețurile din hotelurile și restaurantele din țara noastră sunt aproape de trei ori mai mici decât în Danemarca, țară care ocupă prima poziție la acest capitol. Industria turistică care practică cele mai mici prețuri este cea din Bulgaria, urmată de cea din țara noastră și din Cehia.

About cristian.frant

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns