Polițiștii din Oravița au reușit identificarea unui conducător auto care, după ce a acroșat o femeie pe raza localității Grădinari, a părăsit locul faptei. Acesta este cercetat penal penal pentru vătămare corporală din culpă, fiindu-i reținut permisul de conducere.

 

Vineri, 26 mai a.c., în jurul orei 19.30, polițiștii din Oravița au fost sesizați despre faptul că o femeie în vârstă de 45 de ani, din Forotic, a fost lovită de un autoturism pe raza localității Grădinari iar după producerea evenimentului, șoferul și-a continuat deplasarea și nu a oprit la locul faptei.

 

Au fost demarate de îndată toate activitățile procedurale, polițiștii efectuând investigații pentru identificarea conducătorului auto.

 

Verificările efectuate de polițiști au dus sâmbătă, 27 mai a.c., la identificarea autorului, fiind vorba despre un tânăr conducător auto în vârstă de 18 ani, din Ticvaniu Mare.

 

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, polițiștii reținându-i și permisul de conducere.

 

Femeia, rănită ușor, a fost transportată la spitalul din Oravița pentru îngrijiri medicale.

 

Reamintim că părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani!

Conform Codulului penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

 

Leave a reply