Luni, 29 mai 2017, la ora 19.00 la Universitatea de Vest din Timisoara, a avut loc evenimentul de deschidere a Consulatului Onorific al Mexicului în Timișoara. Evenimentul se află sub patronajul Ambasadei Mexicului în România, a Excelenței Sale Dl. Arturo Trejo, Ambasador al Statelor Unite Mexicane în România. Evenimentul se va bucura de prezența Președintelui Corpului Consular din Timișoara, Dl. Rolf Maruhn – Consul al Germaniei in Timișoara, a membrilor Corpului Consular, a reprezentanților autorităților locale (Prefectura Timiș, Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, alte instituții locale), a Dnei Florica Chiriță – Director general a CCIAT, a Dlui Prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea – Rector al UVT, a reprezentanților mediului universitar, cultural si de business din zona de vest a României și a membrilor Cluburilor Rotary din Timișoara, inclusiv a fostului si viitorului Guvernator Rotary in Romania (Dl. Prof. Univ. Dr. Marian Mocan si Dl. Cristian V. Jurji).
În funcția de consul onorific al Mexicului în Timișoara a fost numit Dr. Adrian Bădescu, având circumscripție consulară în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Mehedinți, cu un mandat de patru ani. Dr. Adrian Bădescu este acționar și manager al Clinicilor Medici’s din Timișoara și membru activ al Clubului Rotary Timișoara (președinte 2017-2018).
În deschiderea evenimentului se vor intona imnurile Mexicului și a României și vor susține scurte alocuțiuni: E.S. Dl Arturo Trejo, Ambasador al Mexicului în România, Dl. Rolf Maruhn, Președinte al Corpului Consular din Timișoara și Dr. Adrian Bădescu, Consul onorific al Mexicului în Timișoara. Evenimentul va fi urmat de un cockteil diplomatic.
 
Deschiderea Consulatului Onorific al Mexicului în Timișoara urmează la scurt timp după lucrările Forumului Economic Mexican. Si va fi precedată de CONFERINTELE AMBASADORILOR LA UNIVERSITATEA DE VEST – ”The challenges of Diplomacy. A Mexican perspective”, conferinta sustinuta de E.S. Dl. Arturo Trejo., Ambasador al Mexicului, care va avea loc in Amfiteatrul A.01 de la UVT, in 29.05.2017, incepand cu ora 17.00.
Mexicul reprezintă a 15-a economie a lumii, făcând parte din grupul economic G20 și reprezintă unul dintre mai noii și puternicii jucători, alături de China, India, Rusia sau Brazilia. Conform datelor Băncii Mondiale, PIB-ul Mexicului se ridică la 1.144 miliarde USD și deține o populație de 127 de milioane de locuitori (World Bank 2015). Deține numeroase bogății mondiale, argint (numărul unu în lume), zinc, aur, cupru etc. Este principala destinație turistică a Americii Latine și a doua destinație turistică din America. The main reason to invest in Mexico is its human capital” (John Rice, Vice President of General Electric).
 
Alegerea Timișoarei ca primă locație a Forumului Economic Mexican si de deschidere a primului Consulat Onorific Mexican din Romania, s-a datorat unor numeroase motive: importanța economică a Timișoarei și a zonei de vest, a forței culturale, universitare și a multiculturalității Timișoarei.

Leave a reply