(MEDIAFAX) – În centrul Timișoarei a fost realizată prima stație de încărcare pentru automobile electrice, pe domeniul public, fiind donată de o companie chineză care a montat și primul stâlp inteligent din oraș, cu internet gratuit Wi-Fi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

City-managerul Timișoarei, Robert Kristof, a anunțat, pe contul său de Facebook, că prima stație de încărcare pentru automobile electrice, pe domeniul public, se află în parcarea Modex, din centrul orașului. Timișorenii care au astfel de vehicule o pot folosi gratuit.

Modulul de încărcat mașini electrice a fost donat de compania chineză ZTE, care a montat, tot în parcarea Modex, și primul stâlp inteligent din Timișoara, cu internet Wi-Fi.

“Ea a fost donată de compania ZTE și completează sistemul Smart Pillar. În scurt timp, această stație va apărea distinct și în aplicația de Smart Parking precum și în sistemele de navigație ale automobilelor electice, astfel șoferii o vor putea găsi ușor. Noi, ca administrație locală, trebuie să realizăm infrastructura adecvată pentru a stimula mobilitatea verde, fără poluare. Astfel, dacă în viitor cetățenii vor vedea până și la colțul blocului astfel de stații, cu siguranță se vor gândi să aleagă o mașină electică în detrimentul uneia cu combustibil uzual. Întrucât mașinile electrice sunt viitorul, cu siguranță vom continua astfel de inițiative”, a precizat Robert Kristof.

Stâlpul inteligent a fost montat de compania chineză la sfârșitul anului trecut și are mai multe facilități, printre care iluminat și cameră de supraveghere 360 de grade, care se pot controla de la distanţă, senzori de temperatură, vânt sau zgomot, precum și internet gratuit Wi-Fi.

Compania ZTE a implementat în parcarea Modex şi un sistem inteligent de parcare, în octombrie 2016. Astfel, printr-o aplicaţie instalată pe telefonul mobil, şoferii pot afla dacă mai sunt locuri libere.

Leave a reply