Sumele trimise acasă de românii din nordul continentului au crescut foarte mult în ultima vreme.
În schimb, cei din Italia și Spania expediază tot mai puțini bani, semn că aceștia au migrat către Marea Britanie, Norvegia sau Suedia, a declarat, pentru MEDIAFAX, Massimo Canovi, MoneyGram.
“Am observat că sumele care înainte intrau în țară din zona Europei de sud, acum vin dinspre nordul continentului. Astfel, românii care până acum munceau în Italia sau Spania s-au mutat în Marea Britanie sau în țările nordice, cum ar fi Norvegia sau Suedia.
Am văzut cum tranzacțiile au crescut simțitor din nordul Europei către România”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Massimo Canovi, Head of Southern Europe, MoneyGram, prezent luni la conferința Future Banking, organizată de Wall-Street.ro.
Acesta a precizat că, suma medie transmisă pe o tranzacție este de 300 de euro. “Suma transmisă în România pe tranzacție a mai scăzut față de anii trecuți din cauza crizei. Însă, piața din România este într-o continua creștere”, a adăugat Canovi.
Conform acestuia, primele primele țări din care se transmit cele mai mari sume către România sunt Marea Britanie, Italia, Spania și Germania. Conform datelor Băncii Mondiale, în 2016, români care lucrează în străinătate au trimis în ţară 3,5 miliarde de dolari, comparativ cu 2015 când în România au intrat 3,085 miliarde de dolari.

Leave a reply