Cotlet de porc cu sos de magiun de prune Topoloveni
Îmi place să experimentez în bucătărie , deși nu reușesc întotdeauna să pregătesc mâncăruri sofisticate și delicioase. Unele ne plac mai puțin , altele ne plac foarte mult. Așa s-a întâmplat și cu acest cotlet de porc cu sos de magiun de prune Topoloveni care ne-a plăcut foarte mult și pe care am promis că am să îl mai pregătesc și cu altă ocazie.
Mai aveam doar puțin magiun în borcan , pentru că de când l-am primit prin intermediul campaniei inițiate de Brander: Dulce și Sănătos , Cu Magiunul de prune Topoloveni, l-am mâncat ba cu pâine prăjită , ba cu clătite, și era deja pe sfârșite când m-am gândit să îi fac soțului o surpriză și să încerc o rețetă inedită care deși pare complicată și sofisticată este foarte ușor de preparat.
Ingrediente:
cotlet de porc
2 linguri magiun de prune Topoloveni
2 caţei de usturoi
ceapă
sare, piper, cimbru , măghiran,
ulei,sos de soia
Cuptorul se încălzeşte la 175 de grade.
Se unge cotletul de porc cu ulei pe toată suprafaţa şi se condimentează cu sare, piper, cimbru şi măghiran mărunţit iar apoi se lasa la rece pentru marinare. În timpul acesta călim ceapa şi usturoiul,apoi adaugam 2 linguri de magiun de Topoloveni si putin sos de soia .
Ungem cotletul cu acest sos şi îl băgăm la cuptor pentru aproximativ o oră . Se taie felii şi se serveşte cu garnitură de cartofi copţi la cuptor.
Sursa: beculet.ro