Cumpararea unei masini este a doua cea mai importanta achizitie pe care o persoana o poate face de-a lungul vietii sale, dupa achizitionarea unui apartament, asa incat inainte de a porni la drum trebuie sa ne asiguram ca suntem bine informati asupra riscurilor pe care cumpararea unei autorulate le poate prezenta.

Compania Lex Cars vine in sprijinul clientilor sai pentru a le oferi asistenta tehnica si de specialitate de care acestia au nevoie pentru a face cea mai buna alegere, atunci cand vine vorba despre achizitionarea de masini rulate.

Sfaturi de la specialistii Lex Cars in vanzari masini

Apelarea la dealerii de masini este considerata a fi optiunea cea mai sigura atunci cand luam decizia cumpararii unei masini, intrucat clientul este protejat prin legea ce priveste dreptul consumatorului.

Cu toate acestea, daca alegem sa cumparam o masina de la un vanzator de autorulate privat, trebuie sa ne asiguram ca masina pe care o achizitionam se potriveste in totalitate caracteristicilor prezentate in anuntul de vanzari autorulate.

Iata care sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere in astfel de cazuri:

·    Verificarea actelor: sub nicio forma nu este indicat sa achizitionam o masina fara a o vedea, in prealabil, sau fara a ii verifica documentele;

·    Iata care sunt documentele pe care trebuie sa le solicitam de la vanzatorul privat:

Cartea de identitate a masinii;

Contractul de vanzare cumparare;

Actul de identitate al vanzatorului;

Talonul masinii;

Fisa de inmatriculare;

·    Verificarea istoricului vehiculului este un alt aspect important ce ne ajuta sa ne asiguram ca masina pe care intentionam sa o achizitionam nu a fost furata sau casata de catre o societate de asigurari;

·    Verificarea actelor de cumparare se impune pentru a atesta faptul ca vanzatorul nu are restante de plata si este proprietarul masinii in termeni legali;

·    Efectuarea unui test drive ne ajuta sa supunem la test atat capacitatea masinii, cat si dorintele persoanale, intrucat un astfel de test ne ajuta sa ne raspundem intrebarilor referitoare la nevoile personale pe care vrem sa le satisfacem atunci cand alegem o anumita marca.

In procesul de achizitionare al unei masini dispunem si de optiunea de a face o preluare de leasing. In acest caz, trebuie sa ne asiguram ca avem documentatia necesara pentru achizitionarea de masini, la fel cum se impune la achizitionarea in sistem standard de leasing.

Alegand aceasta optiune, se impune sa avem urmatoarele documente necesare tranzactiei:

·    Cedetul trebuie sa completeze o cerere tip privind cedarea leasingului;

·    Cesionarul trebuie sa pregateasca urmatoarele documente necesare:

Documentele juridice;

Documentele financiare si actele doveditoare ale venitului;

Copie dupa cartea de identitate si contractul de proprietate;

·    Certificatul constatator ce atesta veridicitatea informatiilor referitoare la identitatea cedentului, cesionarului, precum si la identitatea masinii.

In momentul am indeplinit conditiile de mai sus, putem trece la pasul final de efectuare a platii, fie prin achitarea cu bani cash sau prin intermediul transferului bancar.

Pentru recomandari suplimentare privitoare la cumpararea unei masini autorulate, compania Lex Cars va sta la dispozitie la numarul de telefon:  0745 145 250 sau pe adresa de e-mail office@lexcars.ro

www.mediafax.ro

Leave a reply