Home / Arad / CĂLĂTORII CU TRENUL ÎN SIGURANȚĂ

CĂLĂTORII CU TRENUL ÎN SIGURANȚĂ

Polițiștii de la transporturi au aplicat 270 de sancţiuni contravenţionale și au constatat aproape 30 de infracţiuni, în urma unei acțiuni pentru siguranța călătorilor, desfășurată pe parcursul a două zile, pe magistrale de cale ferată.

În zilele de 28 și 29 martie a.c., poliţiştii Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa au desfăşurat acţiuni pe principalele magistrale de cale ferată şi secţiile de cale ferată adiacente, în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată.

Activitățile s-au desfășurat pentru prevenirea faptelor antisociale şi depistarea celor care prin comportamentul lor pun în pericol siguranța călătorilor.

În urma neregulilor constate, au fost aplicate 270 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 162 la Legea nr. 61/1991, 7 la Legea 12/1990 și 45 la H.G. nr. 203/1994, în valoarea totală de 46.230 de lei.

De asemenea, polițiștii au constatat 28 de infracţiuni, dintre care 10 de natură judiciară, 7 de natură economică şi 11 de altă natură.

Exemple:

La data de 29 martie 2017, polițiștii de la transporturi din Ialomița au identificat trei persoane bănuite de comiterea unei tâlhării, la data de 16 martie, în zona stației C.F. Urziceni.

Față de două dintre persoanele bănuite s-a luat măsura arestării preventive, iar față de a treia, care sustrage cercetărilor, s-a emis un mandat de arestare în lipsă.

În aceeași zi, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi s-au sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat ar fi circulat cu trenul, pe relaţiile  Tecuci – Iaşi – Cluj Napoca– Sighet, în calitate de mandatar, cu legitimaţii de călătorie procurate în baza unor bilete gratuite, fără a deţine o procură specială valabilă.

În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru săvȃrşirea infracţiunii de înşelăciune, fals şi uz de fals.

About editor editor

Check Also

Foc puternic la Caransebeș

Pompierii militari caransebeșeni au acționat azi-noapte, în jurul orei 02:00, pentru stingere unui incendiu izbucnit …

Lasă un răspuns