Polițiștii de investigații criminale ai municipiului Reșița au reținut pentru 24 de ore un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Botoșani,  bănuit de comiterea infracțiunii de viol. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin.

Ieri, 30 martie a.c., în urma cercetărilor efectuate, polițiștii de investigații criminale ai municipiului Reșița au reușit identificarea unui tânăr în vârstă de 23 de ani, din Botoșani, bănuit de viol.

În fapt, la data de 24 martie a.c., în jurul orei 21.40, în timp ce se afla pe aleea Hunedoarei din Reșița, o tânără în vârstă de 20 de ani, din Republica Moldova, sub amenințarea cu un cuțit, ar fi fost obligată să întrețină relații sexuale cu un bărbat necunoscut.

Pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol, fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin. În cursul zilei de azi, cel în cauză va fi prezentat magistraților Judecătoriei Reșița cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a bănuitului.

„Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus, la data de 30 martie 2017, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Istrate Florin Cosmin, pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a infracţiunii de «Viol». La data de 31 martie 2017, Judecătoria Reşiţa a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 zile. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite purtătorul de cuvânt al PT Caraș-Severin.

Leave a reply