Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în cursul acestei zile, în zona de competenţă a sectoarelor PF Moraviţa şi Oraviţa, 16 cetăţeni străini din Irak, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

În data de 31.03.2017, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Clopodia, şapte persoane care se deplasau pe jos, dinspre Serbia spre România.

Persoanele în cauză, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră  pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, şase bărbaţi si o femeie, cu vârste cuprinse între 23 şi 36 de ani. Aceştia au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei, fapt pentru care s-au deplasat pe jos, din Serbia, peste câmp.

* Tot azi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, judeţul Caraş-Severin, în cooperare cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Ticvaniu Mare, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 12.00, în apropierea localităţii de frontieră Ticvaniu Mare au fost depistaţi 9 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă, aceştia fiind preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, patru bărbaţi, o femeie şi patru minori, având vârste cuprinse între 2 şi 32 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Leave a reply