Cazurile de îmbolnăvire cu rujeolă s-au înmulțit, în ultima săptămână ajungând la peste 2.300, vineri fiind înregistrat decesul cu numărul 14. Dacă analizele de laborator confirmă, este posibil să existe încă un caz de deces cauzat de rujeolă. Este vorba despre un nou născut în vârstă de 8 luni din Gherteniş. Acesta a fost internat cu diagnosticul de rujeolă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa apoi, pentru că starea sa de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Spitalul din Timişoara unde, ulterior, a decedat. Dar medicii aşteaptă încă rezultatul necropsiei pentru a vedea dacă decesul a survenit din cauza rujeolei sau au fost alte cauze. Dacă decesul a survenit datorită rujeolei, acesta ar fi al 15 deces cauzat de această boală.

Potrivit raportului întocmit de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), publicat vineri, 20 ianuarie, datele pe ultima săptămână arată că în România au fost confirmate 2.319 cazuri de rujeolă şi 14 decese din această cauză.

În judeţul Arad au fost confirmate 5cinci decese, în Timiş şi Dolj câte trei, două, în Caraş-Severin şi unul în Capitală. Este posibil să existe o a 15-a persoană decedată din cauza rujeolei, în judeţul Caraş-Severin, dar se aşteaptă analizele de laborator care vor corfirma sau nu acest lucru.

Conform Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), cazurile de rujeolă sunt existente în 34 de judeţe. Cele mai mult sunt confirmate în Arad, 519, în Caraş-Severin sunt 491, iar în Timiş, 325. Oficialii DSP spun că, între timp, au fost raportate şi alte îmbolnăviri, ajungându-se în Caraş-Severin undeva la 575 de cazuri.

Leave a reply