Home / Arad / Flavius Stoican revine în zonă, la Târgu Jiu

Flavius Stoican revine în zonă, la Târgu Jiu

Flavius Stoican, noul antrenor principal al echipei Pandurii Tîrgu Jiu, a declarat pentru Mediafax că este pregătit pentru cea mai mare provocare din cariera sa şi crede că formaţia gorjeană poate evita retrogradarea dacă va forma un grup unit.

Tehnicianul în vârstă de 40 de ani va fi ajutat de antrenorul secund Dorian Gugu şi antrenorul cu portarii Vali David. Petre Grigoraş a plecat la începutul acestui an de la Pandurii.

„Am ales Pandurii Târgu Jiu pentru că, sincer vă spun, cred că este cea mai mare provocare din cariera mea de antrenor. Am mai trecut printr-o perioadă poate nu la fel de grea, la o echipă cu salarii foarte mici şi jucători dornici de performanţă, mă refer la Dinamo, şi am reuşit împreună cu ei să ajungem pe un loc de cupe europene, un loc la care la începutul campionatului nici nu visam.

Am încredere că pot să fac treabă la Pandurii, am mai mult timp la dispoziţie, avem o perioadă de pregătire în Antalya. La Dinamo am luat o echipă din mers şi s-a spus că a fost o pălărie prea mare pentru mine. Cred că putem face treabă la Pandurii. Nu cred că este aşa de mare diferenţa de valoare între echipe în Liga 1, chiar dacă sunt anumite nume, câţiva jucători de valoare. Eu vreau să facem o echipă bună, un grup adevărat”, a declarat Stoican în cadrul unei conferinţe de presă.

Stoican n-a mai antrenat din septembrie 2016, când a fost demis de la clubul moldovean Zimbru Chişinău. Fostul fundaş dreapta le-a mai pregătit pe Minerul Valea Copcii, CSM Reşiţa, Dinamo Bucureşti, Chindia Târgovişte, CS Mioveni şi FC Voluntari.

„Nu mă mai interesează CV-ul, nu pun bază pe ce se spune, auzeam întrebări de la unii impresari privind experienţa mea. Eu ştiu ce pot, mă bucur că văd că sunt oameni alături de mine şi o să îmi pun în practică tot ce am acumulat în perioada mea de antrenorat. Vreau să fiu atent la calităţile jucătorilor şi la caracterul lor.

Srna şi Tymoshchuk, doi prieteni ai mei, spuneau că nu e bine să mă antrenez în România, că e dificil, că sunt salarii mici. Dar nu întotdeauna primează banii. Toată lumea cu care am vorbit ne dă retrogradaţi. Că sunt probleme, că e tristeţe, dar şi dacă ne iese…Toată lumea porneşte de la ideea eşecului, aşa că tot ce facem în plus este un bonus.

Am vorbit şi cu domnul Grigoraş, după ce a plecat dânsul de aici. Sunt genul de om care nu poartă ură nimănui, i-am cerut câteva detalii despre echipă. Mi-a spus şi domnul Grigoraş că e o perioadă foarte grea, dar eu merg înainte. M-am înhămat aici, să încerc, trebuie să mai şi muncim”, a mai spus Stoican.

După 21 de etape din Liga 1, Pandurii Târgu Jiu are 21 de puncte şi se află pe locul 11 în clasament. Clubul gorjean, aflat în insolvenţă, a fost penalizat cu 3 puncte de către Comisia de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal, întrucât la 30 noiembrie înregistra datorii financiare către alte cluburi sau angajaţi.

About cristian.frant

Check Also

ANUNŢ OPRIRE APĂ ORAVIȚA în data de 07.06. 2021 –str Răcășdiei (parțial)

În vederea  eliminării unei avarii apărute pe str.Răcășdiei, se va opri furnizarea apei în data …

Lasă un răspuns