Arhivă

Percheziţii la firme de plasare a forţei de muncă

Mai multe societăţi comerciale de intermediere a forţei de muncă cu firma Elsner Pflege din Austria au fost percheziţionate de către poliţiştii de la SIE după ce administratorul societăţilor a sesizat Poliţia că un fost angajat a plecat cu încasările de peste 15.000 de euro dar şi cu datele personale a peste 800 de colaboratori.

Într-un comunicat de presă al IPJ Caraş-Severin poliţiştii transmit că a fost efectuată o “percheziție domiciliară la punctul de lucru al mai multor societăți comerciale de pe raza mun. Reșița, cu obiect de activitate plasarea forței de muncă în străinătate. Aceasta urmare a înregistrării unui dosar penal în care a fost începută urmărirea penală pentru infracțiunea de evaziune fiscală, constând în aceea că administratorii firmelor nu au înregistrat, în totalitate, în contabilitate veniturile realizate din încasarea comisioanelor aferente plasării forței de muncă în străinătate, transportul acestora în și din țară (aproximativ 800 persoane) precum și din încasarea unor sume de bani pentru emiterea, în fals, a unor documente care atestau efectuarea cursurilor pentru îngrijire bătrâni și a unor traduceri autorizate de pe cazierul fiscal al acestor persoane.

Cu ocazia perchezițiilor au fost ridicate unități de calculatoare, sume de bani și documente contabile care constituie mijloace de probe în dosarul penal. Prejudiciul estimat este de aproximativ 100.000 euro”.

În aceiaşi zi, nemulţumiţi de stadiul anchetei, administratorii acestor societăţi au mers să depună plângere penală şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts
Citește mai mult

Patru decenii în slujba lui Dumnezeu 

În dimineața zilei de duminică , 1 noiembrie 2020 , Biserica “Nașterea Maicii Domnului ” din Comoraste răsuna de mulțumire și apreciere  din  partea enoriașilor pentru cel care i-a păstorit timp de 4 decenii , preotul iconom stavrofor Boru Petru…