Arhivă

Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase din lume, este înghețată

cascada-bigar-inghetata-foto-mediafaxCascada Bigăr, din județul Caraș-Severin, desemnată una dintre cele mai frumoase căderi de apă din lume, este înghețată de cel puțin o săptămână, în urma temperaturilor scăzute din ultima perioadă, astfel că turiștii au parte de o priveliște inedită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cascada Bigăr, aflată la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuador, s-a transformat, în ultimele zile, într-o perdea de gheață de aproximativ nouă metri, după ce temperaturile au coborât mult sub zero grade Celsius.

cascada-bigar-inghetata-foto-mediafax-2De altfel, căderea de apă din județul Caraș-Severin îngheață aproape în fiecare iarnă, astfel că turiștii au parte de o priveliște inedită. De asemenea, și apa care ar fi trebuit să șiroiască pe mușchiul verde a înghețat.

Potrivit meteorologilor, în județul Caraș-Severin se vor înregistra și temperaturi care vor ajunge la -15 grade Celsius pe timpul nopții.

Cascada Bigăr se află pe teritoriul comunei Bozovici, din județul Caraș-Severin, în Munții Aninei, la marginea drumului național 57B. Anual, căderea de apă este admirată de mii de turiști din țară, dar și din străinătate. Cascada Bigăr a devenit cunoscută în anul 2013, când site-ul The World Geography a catalogat-o drept cea mai impresionantă cădere de apă din lume.

sursa foto: Mediafax

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts