Prima Pagina / Banat / Consilierii locali au modificat impozitele pentru anul 2017

Consilierii locali au modificat impozitele pentru anul 2017

lipsa cvorum constituire consiliu local resitaConsilierii locali din municipiul Reşiţa au stabilit, în şedinţa ordinară desfăşurată joi, care va fi nivelul taxelor şi impozitelor pe care reşiţenii le vor plăti în anul 2017 către bugetul local, principala modificare fiind scăderea acestora pentru clădirile nerezidenţiale.

‘În luna februarie a acestui an am participat la o şedinţă a Consiliului Local Reşiţa, ca om de afaceri, ocazie cu care am atras atenţia asupra faptului că dintr-o eroare, din punctul meu de vedere, impozitele pe clădirile nerezidenţiale au urcat de la 0,1 la 1,3%, ceea ce însemna o scumpire de circa 12 ori. Atunci, am solicitat o revenire a acestor taxe de impozitare. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar acum, din postura de primar, am reuşit să scădem această povară fiscală. Am coborât impozitele la persoanele fizice pe clădirile nerezidenţiale, de la 1,3 la 0,6%. Pentru ca să nu migreze din persoane juridice în persoane fizice am coborât şi impozitele pentru clădirile societăţilor comerciale de la 1,3 la 0,6 procente, adică egalizându-le’, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

În acest fel, societăţile mari, care deţin proprietăţi industriale, vor plăti aproape jumătate din suma pe care o plăteau până acum. Primarul Reşiţei spune că, în acest fel, a dat un semnal că municipalitatea doreşte să încurajeze şi să sprijine investitorii economici din oraş.

În cazul impozitelor pentru populaţie, primarul Reşiţei spune că a fost aplicată doar o corecţie, acestea fiind aduse de la 0,093, la 1%. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Mihai Simionescu) www.agerpres.ro

About cristian.frant

Lasă un răspuns