Home / BĂILE HERCULANE / Ana Vasile sancţionată disciplinar pentru activitatea de la Protecţia Copilului

Ana Vasile sancţionată disciplinar pentru activitatea de la Protecţia Copilului

ana-vasile-2-2Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au votat, miercuri, în şedinţă extraordinară, sancţionarea disciplinară a directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Ana Vasile.

„La un moment dat, am solicitat doamnei director raportul unui control. Răspunsul doamnei director a fost că nu poate să înainteze preşedintelui Consiliului judeţean acel raport, pentru că acesta conţine date cu caracter personal, confidenţiale. Ca urmare a acestui refuz, a sesizărilor, verificărilor şi celorlalte, s-a ajuns la Comisia de disciplină din cadrul CJ. Am fost audiat eu, doamna director şi comisia a venit cu propunerea de sancţionare cu mustrare scrisă, pentru că e prima sancţiune. Mie mi s-au părut abaterile mai grave, dar asta e propunerea comisiei. Am analizat şi prezenţa la serviciu, ţinând cont că are şi cursuri la universitate. Nu doream să venim cu sancţiuni în perioada sărbătorilor, dar am avut termen legal zece zile de la raportul comisiei de disciplină”, a precizat Silviu Hurduzeu, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Silviu Hurduzeu a subliniat că a primit şi alte sesizări, reclamaţii ale unor beneficiari, fapt pentru care a instituit o comisie care să verifice activitatea la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

Mai exact, Comisia de disciplină a reţinut, printre altele, desfăşurarea activităţii didactice de către directorul DGASPC Caraş-Severin în timpul programului de lucru, transferul unei minore aflată în grija direcţiei, de la un centru la altul, fără respectarea prevederilor legale, colaborarea defectuoasă şi atitudinea de insubordonare a directorului DGASPC Caraş-Severin faţă de şeful ierarhic, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Proiectul de hotărâre a fost votat de consilierii judeţeni cu 15 voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi două abţineri.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin nu a fost prezent la şedinţa Consiliului Judeţean şi nici nu a putut fi contactat telefonic, pentru a-şi susţine punctul de vedere. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Dănuţ Puşcaşu)

www.agerpres.ro

About cristian.frant

Check Also

Festivalul Focului la Reșița

Continuă seria evenimentelor #Reșița250 cu “Festivalul Focului”, un eveniment dedicat Reșiței industriale! În acest weekend, …

Lasă un răspuns