Home / Banat / Municipalitatea reşiţeană a câştigat două noi proiecte cu fonduri europene

Municipalitatea reşiţeană a câştigat două noi proiecte cu fonduri europene

16k_Bazinul olimpic din ResitaMunicipalitatea reşiţeană a câştigat două proiecte, pe fonduri europene, unul pentru Bazinul Olimpic din municipiu, iar celălalt, pentru semnalizarea rutieră şi cea turistică a oraşului.

‘Am aflat cu bucurie că am fost selectaţi şi că am câştigat două proiecte pe fonduri transfrontaliere. Unul dintre ele este legat de Bazinul Olimpic din cartierul Lunca Bârzavei, unde ni s-a aprobat, pe toată suprafaţa acoperişului, aplicarea de panouri solare, care vor reduce cu circa 70% consumul de energie electrică şi gaz pentru încălzirea apei din bazin’, a declarat joi, în şedinţa Consiliului Local Reşiţa, primarul municipiului, Ioan Popa.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 1,4 milioane euro. Consilierii locali reşiţeni au aprobat în şedinţa ordinară, contribuţia locală de peste 11 mii de euro, ceea ce înseamnă 2% din bugetul propriu eligibil al proiectului, care este de mai bine de 560 mii euro.

Obiectivul general al celui de-al doilea proiect se referă la dezvoltarea economiei turismului local, bazată pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor turistice din Reşiţa şi Veliko Gradiste, utilizarea durabilă a patrimoniului natural şi istoric, crearea capacităţilor şi abilităţilor pentru servicii turistice de înaltă calitate, îmbunătăţirea accesibilităţii şi durabilităţii infrastructurilor turistice.

Proiectul are un buget total de aproape 723 mii euro, din care 451 mii reprezintă bugetul total pentru Reşiţa. Contribuţia municipiului este de 2%, adică puţin peste nouă mii euro.

‘Cel de-al doilea proiect se referă la semnalizarea rutieră, la semnalizarea străzilor şi cea turistică din oraş. În acest fel, sper să schimbăm faţa oraşului din acest punct de vedere, mai ales că, în această săptămână, în Comisia de circulaţie am discutat cu şeful Poliţiei Rutiere, Decebal Davidoiu, problema semnalizărilor, care sunt vechi, puţine şi ieşite, practic, din ceea ce se întâmplă astăzi în oraş. Sunt zone în oraş unde se circulă cu viteză destul de mare, cu riscuri pentru copii, fapt pentru care vom introduce semnalizare corespunzătoare, cum ar fi cele pentru viteză maximă de 30 km/h, aşa cum se întâmplă şi în ţările occidentale’, a precizat Ioan Popa. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Diana Dumitru)

www.agerpres.ro

About cristian.frant

Check Also

Nouă judeţe au obţinut anul trecut randamente de peste cinci tone de grâu la hectar

Nouă judeţe au obţinut anul trecut randamente de peste cinci tone de grâu la hectar, …

Lasă un răspuns