dsc_0205Mesaj extrem de emoţionant al primarului Nelu Popa la parada de 1 decembrie din acest an, primul pe care îl serbează ca Primar al municipiului Reşiţa:

„Oamenii vor mai bine şi, ceea ce ştim, este că şi-au pierdut răbdarea: vor totul acum!

Până la urmă trebuie să înţelegem că identitatea Reşiţei este dată nu de lucrările de întreţinere sau refacerea şoselelor, nici de numărul calculatoarelor per cap de locuitor, nici de replicile acide a[le] unui politician sau altul.. Oraşul nu este făcut din blocuri şi şosele, ci de oamenii care locuiesc în blocuri şi care merg pe şosele iar efortul lor conjugat a dus la tot ceea ce înseamnă Reşiţa astăzi. Important este să înţelegem că nu termopanele, asfaltul şi firma luminoasă dau identitate unui oraş, ci starea de spirit a celor ce-l populează!

Bunăstarea unei comunităţi depinde de un complex de factori: nu stă în puterea unui primar să mărească salariile dsc_0231sau pensiile, dar voi încerca să le asigur oamenilor condiţii decente, un oraş civilizat şi sigur. În continuare voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a atrage investitori, astfel încât oamenii să aibă locuri de muncă, un acoperiş deasupra capului, să aibă unde să-şi plimbe copiii şi, mai ales, să fim mândri că suntem din Reşiţa!

În urmă cu 3 ani circula un dicton: „E trist că m-am născut în România dar e dramatic că m-am născut la Reşiţa!”. În fapt era o dublă povară. Îmi doresc ca misiunea mea în oraşul meu şi al dumneavoastră, împreună, să avem siguranţa unui destin asumat al Reşiţei, acolo unde ne-am ales să ne trăim şi bucuriile şi tristeţiile vieţii: România este Patria mea şi Reşiţa este sufletul meu, restul sunt doar ţări şi oraşe! La mulţi ani români oriunde v-a purtat destinul!” le-a spus primarul Nelu Popa reşiţenilor prezenţi în Centrul Civic.

Aproape două mii de reşiţeni au participat, joi, la manifestările organizate la Reşiţa de Ziua Naţională a României, care au cuprins defilări ale poliţiştilor, pompierilor şi jandarmilor, o paradă a autospecialelor din dotare, alocuţiuni ale reprezentanţilor administraţiei publice şi o slujbă religioasă.

„Este o zi care ne umple sufletul de bucurie, de respect şi smerenie faţă de ţara noastră. De aceea vreau să urez ‘La mulţi ani, Mamei noastre, România!’, precum şi tuturor românilor, oriunde s-ar afla”, a declarat prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu.

Pentru prima dată, în acest an, parlamentarii de Caraş-Severin au fost trecuţi pe planul al doilea la parada de 1 Decembrie. Din prezidiu au făcut parte, alături de prefectul judeţului, Florenţa Albu, preşedintele Consiliului Judeţean Silviu Hurduzeu, primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, şi colonelul Ion Pasăre, comandantul Centrului Militar Judeţean.

„Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera niciunui om politic, a niciunui guvern, a niciunui partid. Este fapta istorică a întregii naţiuni române. Fie ca peste doi ani, când vom sărbători o sută de ani de la Marea Unire, să fim mult mai uniţi, pentru că acest act a fost realizat prin bunăvoinţa a milioane de români”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

După trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către prefectul judeţului, a urmat intonarea Imnului de stat, ceremonialul religios, oficiat de către un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul Reşiţei, Gheorghe Adrian Şuveţi, dar şi mult aşteptata paradă, care a cuprins şi autoutilitarele de intervenţie aflate în dotarea structurilor MAI, la care au participat aproximativ două mii de reşiţeni, după cum a estimat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa.

Leave a reply