inundatii torenti BerzeascaAdministraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) vă face cunoscută situaţia hidrologică a cursurilor de apă aflate în bazinele Bârzava, Moraviţa şi Bega Veche, care au înregistrat creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale cotelor de apărare, datorită precipitaţiilor sub formă de ploaie căzute în judeţul Timiş, în perioada 12-13 noiembrie (situate între 14,8-51,9 l/mp, la staţiile pluvio Moraviţa, respectiv Nădrag, cumulat în 24 de ore) şi a celor căzute în perioada 13-14 noiembrie (valoarea cea mai mare fiind cea de 23,3 l/mp, la staţia pluvio Şag, cumulat în 24 de ore).

La această oră, depăşiri ale cotelor de atenţie se înregistrează:

  • în bazinul Bârzava, pe râul Bârzava la s.h. Gătaia: F I+5 cm şi s.h. Partoş: F I+56 cm:

  • în bazinul Moraviţa, pe râul Moraviţa la s.h. Moraviţa: F I+ 80 cm

  • în bazinul Bega Veche, pe râul Bega Veche, la s.h. Pişchia: F I+5 cm;

Pe râurile: Bârzava (la Partoş), Moraviţa şi Bega Veche (la Pişchia) cotele sunt în creştere uşoară datorită propagării viiturilor formate anterior în amonte.

Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă iar formaţiile de lucru, cât şi formaţia de intervenţie, sunt pregătite să intervină în cazul în care situaţia o impune. Vă vom ţine la curent cu modificările ulterioare ale situaţiei.

Leave a reply