Home / Arad / Acu câteva zile autoritățile se lăudau că sunt pregătite pentru iarnă. Azi: prima ninsoare primii turiști blocați pe munte

Acu câteva zile autoritățile se lăudau că sunt pregătite pentru iarnă. Azi: prima ninsoare primii turiști blocați pe munte

FOTO Mihaela Fibișan/facebook.com
FOTO Mihaela Fibișan/facebook.com

Douăsprezece persoane aflate în trei maşini au rămas duminică blocate pe Muntele Semenic, din cauza stratului mare de zăpadă, ulterior aceştia coborând în siguranţă, în urma intervenţiei echipajelor de deszăpezire.

”Nu s-a anunţat nimic prin apelul de urgenţă 112, dar am fost anunţaţi prin intermediari de situaţia creată pe Muntele Semenic. Am trimis efective în zonă, după care, împreună cu colegii de la ISU, s-a trecut la deszăpezirea drumului de la cabană, astfel încât oamenii să coboare în siguranţă de pe munte”, a declarat Marius Săndulescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

 

Tot duminică, din cauza vântului, un copac a căzut pe carosabil, în zona comunei Prigor, ceea ce a îngreunat circulaţia.

În comuna Zăvoi, rigolele au fost inundate, iar pe mai multe râuri cotele de atenţie au fost depăşite. Astfel, la Rusca, aceste cote au fost depăşite cu 4 cm, la Bistra cu 13 cm, în timp ce pe Pogăniş cotele de atenţie au fost depăşite cu 31 cm.

Totodată, începând cu ora 18,00, au rămas nealimentate cu energie electrică localitatea Văliug şi staţiunile Crivaia şi Muntele Semenic, în urma unei avarii ce s-a produs la linia de tensiune medie.

Judeţul Caraş-Severin s-a aflat, duminică, timp de câteva ore, sub atenţionare de Cod portocaliu de vânt şi Cod galben de ploi.

La ultimul Colegiu Prefectural s-a discutat exact despre pregătirea drumarilor pentru iarnă, stocurile de material antiderapant și echipe de intervenție, iar autoritățile s-au declarat pregătite! Cam atât de pregătite au fost…

About cristian.frant

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns