ziareLa început de campanie electorală, jurnaliștii sunt invitați la o dezbatere având ca temă rezistența în fața presiunilor, clientelismul și informarea corectă a publicului. Evenimentul va avea loc la Timișoara.

Vineri, 11 noiembrie 2016, de la orele 11.00, Expert Forum, Centrul pentru Jurnalism Independent și Asociația VIDEOVEST organizează, la Ambasada Cafe Timișoara, o discuție despre libertatea și independența presei la nivel local, despre clientelism și informarea corectă a publicului, despre răspunderea și protecția jurnaliștilor în fața presiunilor, precum și despre modul în care partidele politice folosesc resursele publice pentru finanțarea presei și pentru finanțarea campaniei electorale. Întâlnirea va fi moderată de jurnalista Brîndușa Armanca.

Evenimentul își propune să familiarizeze participanții cu concluziile raportului Indexul Clientelismului în Mass Media, realizat de Expert Forum în cadrul proiectului Civic Response to Clientelism in Media – o inițiativă internațională ce susține lupta împotriva corupției, transparentizarea și construirea integrității în administrația publică, mass-media și societate civilă în zona Europei de Sud Est și în Uniunea Europeană (www.expertforum.ro/media-circle). De asemenea, se va lansa în premieră date privitoare la abuzul de resurse publice în campania electorală, precum și despre impactul populismului la nivel local (www.expertforum.ro/ochii-pe-guvern).
Evenimentul este organizat în cadrul proiectelor Fii cu ochii pe guvern – consolidarea capacității de watchdog și analiză de politici la nivel local, finanțat printr-un grant al Open Society Institute și Civil Response to Clientelism in Media – MEDIA CIRCLE, co-finanțat de Comisia Europeană, prin Civil Society Facility – Media Freedom and Accountability Programme.

Leave a reply