Ioan popa primarPrimarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, a solicitat, luni, într-o şedinţă ordinară a Consiliului Local, recuperarea tuturor tabletelor primite de consilieri în legislatura trecută, dar şi a telefoanelor mobile, pentru care încă se plătesc abonamente.

”Ştiu că au fost luate, de către Serviciul de Achiziţii Publice din Primăria Reşiţa, tablete pentru toţi consilierii, în mandatul trecut, telefoane mobile şi chiar abonamente, care se pare că încă mai sunt plătite de către municipalitate. Am fost stupefiat să aud acest lucru, fapt pentru care, în urmă cu două săptămâni, am cerut să se facă o verificare şi să fie închise toate aceste abonamente, iar tabletele să fie recuperate de la foştii consilieri locali”, a declarat primarul Ioan Popa.

Cei care nu le vor preda vor suporta costurile aferente, a menţionat Lucian Chiş, şeful Biroului Achiziţii din Primăria Reşiţa.

În 2012, Consiliul Local Reşiţa a cerut ca vechile laptopuri, care s-au folosit în anii 2008 – 2012, să fie înlocuite cu tablete.

”În 2016 li s-a cerut consilierilor să le returneze. Unele dintre ele au fost returnate, însă unele sunt distruse, altele nefolosibile. De asemenea, mai sunt consilieri locali care nu au predat aceste tablete primite în vechea legislatură. Va trebui să vedem dacă sunt amortizate, iar cine nu va putea să le înapoieze va suporta costul acestora”, a explicat Chiş.

În aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Reşiţa, viceprimarul municipiului, Paul Vasile, a propus ca, odată cu recuperarea tabletelor, mapele de şedinţă să fie transmise electronic tuturor consilierilor.

”Nu este normal ca toate mapele să fie asigurate pe suport de hârtie, pentru că se pierd şi foarte mult timp, şi foarte mulţi bani. Este normal ca aceste tablete să fie returnate, iar actualii consilieri să beneficieze de ele”, a afirmat Paul Vasile. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Nona Jalbă)

www.agerpres.ro

Leave a reply