Parcul_Justitiei_din_Timisoara_va_fi_modernizat_cu_fonduri_nerambursabile_prin_Regio-POR Semnare  contract  (3)Doar 78 de şomeri, dintre care 51 au terminat anul acesta o formă de învăţământ, s-au interesat de oferta pusă la dispoziţie, joi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, în urma căreia 30 de tineri au fost selectaţi în vederea încadrării.

”Noi am contactat 42 de firme, din care au confirmat participarea la bursă 20 de angajatori, care au oferit un număr de 126 de locuri de muncă. Din acestea, nouă sunt pentru studii superioare, în care predomină ingineria. Cele mai multe locuri de muncă oferite sunt, însă, pentru studii medii. Cred că, de această dată, sunt destule locuri de muncă şi diversificate, având în vedere că, în anii trecuţi, numărul acestora era mai mic. Problema care se pune este că avem un număr foarte mic de absolvenţi înregistraţi la noi”, a declarat Caius Isac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Caraş-Severin.

Conform acestuia, la AJOFM Caraş-Severin sunt înregistraţi în prezent 378 de absolvenţi, din care 221 sunt indemnizaţi. ”Din totalul persoanelor înregistrate, 48 sunt din Reşiţa, dar doar 19 sunt indemnizate”, a menţionat Isac.

La Bursa locurilor de muncă organizată joi, la Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, au participat 78 de persoane, dintre care 51 absolvenţi ai diferitelor forme de învăţământ.

În ceea ce priveşte rata şomajului în judeţul Caraş-Severin, în ianuarie 2016 ea era de 4,10%, în luna septembrie scăzând la 2.01%, ceea ce înseamnă 2.355 de şomeri înregistraţi la AJOFM. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Nona Jalbă)

www.agerpres.ro

Leave a reply