Prima Pagina / Banat / Reşiţa în 10 dimensiuni

Reşiţa în 10 dimensiuni

Festival George Motoia Craiu Casa de Cultura Oravita (12)Ampla manifestare „Reşiţa în zece dimensiuni” şi-a deschis porţile la Casa de Cultură a Sindicatelor şi va cuprinde acţiuni pentru toate gusturile, de la piese de teatru, la spectacole aniversare, de la operă şi operetă, la spectacole de revistă ori lansări de carte.

„Am încercat să facem ediţia din acest an a manifestării puţin mai specială. Deschiderea a avut loc în sala amenajată special pentru această ediţie în memoria celui care a fost Horaţiu Vornica, o personalitate a culturii reşiţene, care a păstorit Casa de Cultură a Sindicatelor timp de aproape 40 de ani. Sala îi poartă numele. Este un mod în care am înţeles să evocăm memoria unui om de cultură care a lăsat urme adânci în tot ceea ce s-a întâmplat în acest spaţiu cultural reşiţean în ultimii 40 de ani. De asemenea, această ediţie va cuprinde foarte multe acţiuni, credem noi, pe toate gusturile, în care arta se va manifesta sub aproape toate aspectele ei”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa şi principalul organizator al manifestării, Marian Apostol.

În această sală, sub genericul „Eterna Reşiţă”, membrii Foto-Clubului Banatul Montan şi-au expus fotografii dedicate municipiului de pe Bârzava. Expoziţia se află sub patronajul Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România şi poate fi vizitată până pe 19 octombrie.

„Având în vedere campania Primăriei de promovare a Reşiţei, ne-am gândit să venim şi noi în ajutor şi să promovăm acest municipiu printr-o expoziţie. Suntem bucuroşi că putem să aducem în atenţia reşiţenilor arta fotografică. Sunt expuse fotografii cu cele mai cunoscute şi mai importante obiective, începând cu centrul civic, cu celebra fântână cinetică, locomotivele cu abur, cu ISU, grădina zoologică sau Muzeul Banatului Montan”, a afirmat preşedintele Foto Club Banatul Montan, Flavian Săvescu.

Cea de 35-a ediţie a maratonului cultural „Reşiţa în zece dimensiuni” a debutat luni seara şi a continuat marţi cu un spectacol de teatru pentru copii. În această seară, de la ora 19,00, va avea loc şi conferinţa „Să nu ne răzbunaţi!” ce va cuprinde mărturii despre suferinţele preoţilor din închisorile comuniste.

Pentru ziua de miercuri este programată lansarea de carte a jurnalistei Ada Botezan, „Ploaia rotundă”, manifestare urmată de micro-recitalul de muzică folk, susţinut de Dorian Ianoş şi spectacolul de teatru „Coana Aglaia”, în care vor juca angajaţii Radioului Reşiţa.

About cristian.frant

Lasă un răspuns