Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice

Silv Hurduzeu Ziua Persoanelor varstinceZiua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost marcată, vineri, la Reşiţa, la Căminul pentru Persoane Vârstnice, ocazie cu care acestora le-au fost acordate plachete aniversare şi premii.

‘Noi le-am pregătit o serie de surprize bătrânilor. În primul rând, cei mai activi dintre ei au primit plachete aniversare, pentru a le mulţumi că se implică în viaţa de aici, şi am pregătit şi concursuri cu premii. (…) Eu le doresc, tuturor beneficiarilor să fie liniştiţi, să aibă pace şi noi vom încerca să le dăruim căldura de care au nevoie. Nu în ultimul rând, vreau să le mulţumesc angajaţilor, care depun un efort deosebit pentru ca bătrânii să aibă parte de cele mai bune servicii’, a declarat Cristian Vîlceanu, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice Reşiţa.

Oficialităţile prezente au transmis, cu acest prilej, mesaje de Ziua Internaţională a Vârstnicilor.

‘Am răspuns cu mare drag acestei invitaţii onorante, care îmi dă ocazia să mulţumesc generaţiilor dinaintea noastră, vârstnicilor de astăzi, cu adâncă recunoştinţă, pentru că au construit ceea ce noi suntem astăzi. Am simţit nevoia să transmit acest mesaj de recunoştinţă şi iubire, să le spun că merită tot ceea ce e mai bun, cele mai bune condiţii de viaţă şi gândurile noastre bune în fiecare zi’, a afirmat prefectul judeţului Caraş-Severin, Florenţa Albu.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost sărbătorită, în avans, la toate cele trei centre care se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

‘Cu această ocazie, le-am transmis beneficiarilor urările noastre de La mulţi ani şi multă sănătate. Totodată, am purtat discuţii cu ei, despre condiţiile pe care le au. Am fost impresionat, pentru că am auzit doar cuvinte de laudă din partea lor. Am şi vizitat acest cămin. Evident, mai sunt lucruri de făcut, fapt pentru care am discutat şi cu conducerea de aici despre posibilităţile de dezvoltare a căminului, fie prin proiecte europene, fie prin cele transfrontaliere’, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Sărbătoarea persoanelor vârstnice s-a încheiat la Reşiţa cu un program de muzică populară.

Primăria şi Consiliul Local Bocşa, Casa Orăşenească de Cultură şi Căminul pentru Persoane Vârstnice din Bocşa, cu sprijinul Muzeului Cineastului Amator din Reşiţa, va organiza vineri după-amiaza o proiecţie de filme vechi, pe peliculă.

Manifestarea, intitulată ‘Tinereţea, fără… bătrâneţe a filmului’, îşi propune să readucă nostalgia sălilor de cinema pentru cei care le-au ‘vizitat’ în tinereţea lor, dar şi să redescopere filmul vechi. Proiecţia va avea loc la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Bocşa.

Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )