Utilizări ale uleiului de levănțincă

Utilizări ale uleiului de levănțincă

uleiuriUleiul de levănțică – sau lavandă, cum mai este cunoscut – este obținut din planta cu același nume. Lavanda este o plantă veșnic verde, ce crește în medii călduroase, fiind recunoscută pentru mirosul deosebit și culoarea sa specifică – mov.

Uleiul de levănțică nu este cunoscut doar pentru mireasma plăcută, ci și pentru beneficiile sale de relaxare.

Adăugați câteva picături de ulei esențial de lavandă în apa caldă în timpul băii. Acest lucru vă va reduce durerea mușchilor încordați și vă va ajuta să reduceți stresul. Tot pentru relaxarea mușchilor, diluați câteva picături de ulei de lavănțică în ulei de bază și masați-l ușor pe piele. Nu aplicați niciodată uleiul esențial de levănțică direct pe piele! Acesta este foarte concentrat și „arde” pielea – trebuie întotdeauna folosit diluat: fie cu apa sau cu alt ulei de bază, ce nu atacă pielea.

Pentru a răspândi mireasma atât de plăcută a lavandei, diluați câteva picături de ulei de levănțică în apă fierbinte. Apa fierbinte va infuza cu uleiul esențial, răspândind mireasma lavandei în încăpere. Vaporii de levănțică vă vor ajuta să vă relaxați. Totodată, această metodă poate fi folosită și pentru inhalații, având același efect de relaxare.

O utilizare mai puțin cunoscută a uleiului esențial de levănțică este probabil utilizarea acestuia în treburile casnice. Amestecați uleiul de levănțică cu bicarbonat de sodiu, pentru a obține o soluție de curățare a băii și bucătăriei. Bicarbonatul de sodiu este o substanță renumită în proprietățile sale de a curăța suprafețe, în timp ce uleiul de levănțică va aduce o mireasmă plăcută întregii încăperi.

Fie că alegeți utilizarea uleiul de levănțică pentru relaxare fizică și psihică sau pentru treburile casnice, acest ulei esețial se dovedește a fi foarte util. Utilizat conform instrucțiunilor, uleiul de levănțică va aduce foarte multe beneficii sănătății dumneavoastră!

 

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )