14518803_10207289976109400_787062103_nDoi cetăţeni din Kosovo, un albanez şi un sirian minor, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din sectoarele Oraviţa, respectiv Jimbolia, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

Oamenii legii români aveau informaţii despre intenţiile migranţilor şi au acţionat în consecinţă.

‘În baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul sectorului Oraviţa (Caraş – Severin), în cooperare cu poliţişti de la Poliţia Oraviţa, au depistat marţi seara în vegetaţia de la marginea localităţii cărăşene Mercina, în apropierea frontierei cu Serbia, trei bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră Oraviţa pentru continuarea cercetărilor’, anunţă Petre Nicola, purtător de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că doi dintre ei sunt cetăţeni kosovari şi unul albanez, cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani. La cercetări, aceştia au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania.

Totodată, şi poliţiştii de frontieră din sectorul Jimbolia, ‘acţionând în baza unei informaţii, au depistat în localitatea timişeană Cărpiniş un cetăţean sirian, care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Acesta a declarat că este din Siria, are 16 ani şi a solicitat azil în România, urmând a fi predat Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara’, anunţă aceeaşi sursă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cele două cauze lucrare penală pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, totodată fiind anunţate şi autorităţile sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Leave a reply