Descinderi droguri iarba 7 ian (6)În data de 25.02.2016 au fost efectuate 37 de percheziții domiciliare în 11 localități din Județele Caras – Severin și Timiș fiind vizate persoane împlicate în contrabanda cu țigări și alcool dar și 2 societăți comerciale. În urma perchezițiilor au fost depistate țigări si alcool de contrabanda provenite din Republica Serbia, au fost identificate și conservate mijloace materiale de probă si au fost ridicate sumele de 39.900 lei și 14.400 euro folosite în activitatea infracțională.

De asemenea au fost identificate bunuri mobile și imobile aparținând celor implicați asupra cărora s-au dispus masuri asiguratorii și au fost puse în executare 36 mandate de aducere. În cursul aceleiași zile s-a dispus începerea urmăririi penale și a fost pusă în mișcare acțiunea penala fata de 35 de persoane pentru infracțiuni de contrabandă calificată în forma continuată. Fata de 12 inculpați (Ioan Covaci, Ramona Covaci, Marinel Covaci, Dorel Florin Covaci și Petru Petrache) s-a luat măsura retinerii pe o perioada de 24 de ore urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți în vederea luării măsurii arestării preventive.

Cercetările au fost efectuate în dosarul cu numele de cod La Famiglia 2 aflat în instrumentarea procurorului și a 4 ofițeri din cadrul Poliției de Frontieră Caras Severin și Poliției Oravița. Sprijinul tehnic a fost asigurat de Biroul Operațiuni Speciale Caras Severin unde a fost delegat cu caracter permanent un ofiter din cadrul STPF Caras Severin.

Leave a reply