Oravița, oraș cu o bogată tradiție culturală și un puternic oraș minier, suferă ca mai toate localitățile din județ de lipsa locurilor de muncă. Majoritatea forței de muncă este ramificată în fabrica de volane, într-o fabrică de prelucrare a lemnului și în comerțul local.
Încă din anul 2015 un investitor timișorean, având o fabrică de confecții, a început, o colaborare cu Primăria Oravița.
Primăria Oravița și Consiliul Local au creat cadrul favorabil pentru înființarea, dezvoltarea și funcționarea unei societăți comerciale, pentru a oferi locuri de muncă orăvițenilor.
„Cu fonduri proprii și fără credite s-a început reabilitarea unei clădiri a fostelor ferme din oraș. În prezent clădirea a fost reabilitată complet, urmând montarea centralei de încălzire și partea electrică. În această societate urmează ca investitorul din Timișoara să ofere utilajele, materialele și comenzile pentru producție, iar firma din subordinea Consiliului Local Oravița să efectueze comenzile comandate de societatea timișoreană.” ne-a mărturisit domnul primar Costel Dumitru Ursu.
Pe listă s-au înscris 40 de femei din Oravița care vor merge la cursuri de calificare la Timișoara, iar până în luna aprilie a.c. se speră să se mai califice un lot de femei.
În hală vor lucra aproximativ 150 de persoane în majoritate femei.
Firma din Oravița, considerată satelitul firmei mamă, nu dorește producție maximă, motivul principal fiind ca salariații să obțină salarii avantajoase, contabilul fiind adus de firma timișoreană pentru o transparență maximă.
Hala va dispune de o sală de mese, toalete și vestiare, întreaga suprafață a cesteia fiind de aproximativ 800 de metri pătrați.
Lotul de femei care va urma să plece la calificare în luna martie a.c. va beneficia de transport gratuit, dus-întors zilnic.
Melinda Preda