Breaking News
Home / BĂILE HERCULANE / ERA CREZUT JUDEȚUL CEL MAI SĂRAC, DAR ARE CEI MAI BOGAȚI INFRACTORI

ERA CREZUT JUDEȚUL CEL MAI SĂRAC, DAR ARE CEI MAI BOGAȚI INFRACTORI

dicot1Majoritatea dintre ei și-au făcut averea din bani publici iar sume de 6 sau 10 milioane de euro, găsite ca prejudiciu și sechestrate au șocat publicul.

O serie de descinderi fără precedent au avut loc în ultimii ani în județul Caraș-Severin, un județ considerat printre cele mai sărace din țară, dar prejudiciile constatate au șocat fiind de zeci de milioane.

Cel mai recent este cazul familiei Pistol-Ivan din Reșița, patroni ai firmei Mike Security la care mascații au descins chiar zilele trecute. Amploarea acțiunii au dat și amploarea prejudiciului. Adică 77 de locații cercetate în20 de județe și inclusiv prefectul județului, Nicolae Miu Ciobanu, ridicat pentru audieri la DIICOT chiar din Prefectură. Prejudiciul anunțat de procurorii antimafia a fost pe măsură: 25 de milioane de lei, adică aproape 6 milioane de euro.

Ieri, prefectul Ciobanu a anunțat că demisionează cu 1 februarie pentru a se pune la dispoziția organelor de anchetă iar Viorel Pistol-Ivan a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Ioan Bejeriță, un alt afacerist evazionist din Caraș-Severin, a şocat opinia publică după ce procurorii Parchetului General au anunţat că au pus sechestru pe un cont al lui Bejeriţă în care erau 10 milioane de euro. Bejeriţă şi alţi asociaţi ai săi au fraudat serios bugetul de stat, iar numele afaceriştilor care apar în dosarul său de evaziune fiscală adună cei mai potenţi oameni de afaceri din judeţ: Trandafir Rădoia, Axente Obrejan, zis „Arabela”, Marius Cârpean, zis „Camacho”, Andreaş Isac, Ion Albu.

Ancheta procurorilor aduce şi o informaţie bombă, care-l incriminează dur pe Axente Obrejan care, potrivit procurorilor, „în anul 2012, a primit facturi fictive, în valoare de 3.412.000, emise de S.C. AEROPORTUL CARANSEBEŞ S.A., facturile fiind stornate în cursul aceluiaşi an”. Dar şi invers „Obrejan Axente a înregistrat în documentele financiar contabile și în documentele justificative fiscale ale SC EXCAV PROD SRL un număr de  3 facturi fiscale , reprezentând achiziții bunuri, cunoscând că ele nu reflectau operațiuni economice reale, facturi emise în noiembrie 2010 de SC ADRM TRANS LOG SRL administrată în fapt de Cîrpean Ion Marius, în valoare totală de3.479.189,40 din care 673.391,50 lei valoare TVA, cu scopul diminuării bazei de calcul pentru impozitul pe profit și TVA, prejudiciul produs bugetului de stat fiind de 1.122.413,91 lei( 256.845 euro)”. Aceste tranzacţii financiare fictive, însă, au fost raportate Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cel care a concesionat Aeroportul Caransebeş către Excav Prod pentru a justifica astfel investiţii făcute confom contractului de concesiune, deşi acum se relevă, din declaraţiile lui Cârpean, că sunt fictive. Mai mult, atunci când Consiliul Judeţean a cerut rezilierea contractului de concesiune, Obrejan ameninţa tocmai cu aceste investiţii, că va cere despăgubiri forului judeţean.

De altfel, Obrejan nu recunoaşte nici acum, în declaraţiile date procurorilor şmenurile evazioniste făcute, spunând că are explicaţii pentru toate cele reclamate de cătreprocurori.

O alt avere uriaşă, prin falimentări şi licitaţii trucate, au făcut reţeaua judecătorului Maldea cu lichidatorul Ioan Tudor, alte personaje trimise recent în judecată, tot de către procurorii DIICOT.

Citeşte tot articolul aici: http://ro.blastingnews.com/actual/2016/01/era-crezut-jude-ul-cel-mai-sarac-dar-are-cei-mai-boga-i-infractori-00760397.html

About cristian.frant

Check Also

Orban, despre imaginile cu bolnavii de la Spitalul din Reşiţa: Aşa ceva nu mai trebuie să se întâmple

Premierul Ludovic Orban susţine că preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, liberalul Romeo Dunca, ceruse dezafectarea Staţionarului …

Lasă un răspuns