zapada ninsoare oravita (4)Patru persoane fără adăpost au fost identificate, în ultimele 24 de ore, de către reprezentanţii Serviciului Public ‘Direcţia de Asistenţă Socială’ şi ai Serviciului Public ‘Direcţia Poliţia Locală Reşiţa’.

‘Reprezentanţii Serviciului Public Direcţia de Asistenţă Socială şi ai Serviciului Public Direcţia Poliţia Locală Reşiţa au continuat acţiunile comune în vederea identificării persoanelor fără adăpost de la nivelul municipiului Reşiţa. În urma verificărilor au fost depistate şi identificate patru persoane, cu vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani, care au fost îndrumate către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă pentru a fi găzduite, însă trei dintre acestea au refuzat. Astfel, doar o singură persoană a rămas pe timpul nopţii’, a declarat luni, pentru AGERPRES, Roxana Topală, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Reşiţa.

Totodată, persoanele fără adăpost au fost îndrumate şi către Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără adăpost din Caransebeş, care are regim permanent, dar au refuzat şi această variantă. Pe perioada avertizărilor meteorologice de cod galben de temperaturi scăzute, la nivelul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Reşiţa se asigură cazare pentru persoanele fără adăpost, fiind disponibile cinci paturi. De asemenea, acestora li se oferă ceai cald şi gustări, iar transportul persoanelor fără adăpost către cele două locaţii se asigură de către municipalitate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Reşiţa, acţiunile de depistare a persoanelor fără adăpost continuă pe întreaga perioadă a sezonului rece.

Leave a reply