Anul 2016 aduce o nouă taxă pentru români: taxa pentru gunoi. Această taxă este de 80 de lei/tonă şi este plătită de către proprietarii gropilor de gunoi,

Până acum în România nu a existat o asemenea taxă, în vigoare fiind doar preţul de aproximativ 15 euro/tonă perceput de firmele de salubrizare. Din anul 2017 această taxă va fi de 120 de lei/tona de gunoi şi ea merge în Fondul pentru Mediu.

Această taxă este una percepută de toate ţările Uniunii Europene şi este destul de ridicat. Spre exemplu, vecinii noştrii maghiari plătesc 34 de euro/tona de gunoi depusă la groapa de gunoi în timp ce la noi nici cu majorarea din 2017 preţul  nu sare de 25 de euri/tonă.

Din păcate, deşi banii merg la Administraţia Fondului pentru Mediu, modul în care sunt cheltuiţi aceşti bani nu este unul foarte transparent, deşi sunt bani publici iar contribuabilul ar trebui să fie informat cu privire la modul de colectare şi cheltuire al acestor fonduri, în condiţiile în care tot mai multe agresiuni asupra mediului nu sunt îndreptate tocmai din cauza lipsei fondurilor..

Citește mai mult pe http://ro.blastingnews.com/economie/2016/01/de-anul-acesta-platim-taxa-pentru-gropile-de-gunoi-00716569.html