asfalt4Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat luni, în şedinţă ordinară, programul lucrărilor de drumuri judeţene, pentru care a fost alocată suma de aproape 13 milioane lei.

„Pentru drumurile judeţene, în primă fază, am alocat în jur de şapte milioane lei, bani care au rămas ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru 2016, iar apoi, în urma consultării cu primarii au mai rămas peste cinci milioane lei. Practic, la începutul anului viitor vom avea 13 milioane lei pentru a fi licitaţi şi pentru a începe lucrările pe 18 sectoare de drum din judeţ, în intravilan”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ilie Iova.

Conform expunerii de motive privind „Programul lucrărilor de drumuri judeţene”, în urma rectificării bugetare pe anul 2015, acesta are o finanţare totală de 17 milioane lei, din care, peste 13 milioane din sume defalcate din TVA, iar mai bine de 5 milioane, din alocaţie bugetară, bani repartizaţi pe domenii de intervenţie la nivelul infrastructurii judeţene de drumuri.

Pentru activitatea de iarnă efectuată de către societăţi comerciale, conform licitaţiilor şi contractelor în derulare pe întreaga reţea de drumuri judeţene, s-a propus alocarea sumei de aproape cinci milioane lei, pentru întreţinere pe timp de vară s-a alocat suma de 7,5 milioane lei, iar pentru servicii de înregistrare a circulaţiei rutiere pe drumurile judeţene din Caraş-Severin – 250 000 lei. De asemenea, pentru întreţinerea periodică în intravilanul localităţilor rurale a fost alocată suma de peste 4,7 milioane lei. AGERPRES/

Leave a reply