Arhivă

Dintr-o ilegalitate-n alta: Corina Pascotă la şefia DADPP al CJ Caraş-Severin

Pascota_Corina_1“Îmi cunosc limitele, dar pur și simplu le ignor” F. Nietzsche

Corina Pascotă este numită în interes de serviciu la Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Caraș Severin prin Hotărâre de Consiliu Județean în data de 29.12.2015.
„Având în vedere coordonarea defectuoasă a activității Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat a Județului Caraș Severin, care a condus, printre altele, la închiderea Sălii Polivalente Resița, conducerea Consiliului Judetean a optat pentru identificarea unei persoane care să îndeplinească condițiilor de ocupare a postului.”  Dir Gen al Cons. Jud. CS Virgil POPA
Astfel că, a fost identificatăCorina Pascotă, fosta Comisar Șef  al Comisariatului Județean Caraș Severin, fosta Directoare Economică a Primăriei Caransebeș și fosta Directoare a Centrului de Afaceri Caransebeș.
Transferul în interesul serviciului pe o functie similară de director a fost posibilă deoarece D-na Pascotă Corina, până in data de 29.12.2015 avea funția de Director al Direcției Achiziții Publice și Logistică din cadrul Gărzii Nationale de Mediu. Numirea Corinei Pascotă la şefia Gărzii de Mediu CS a adus şi primul conflict de interese: soţia ajunsese pe o funcţie care controla activitatea soţului, şef la Hidroelectrica. A urmat o a doua, numirea la limita legii pe această funcţie.
Pe scurt, D-na Pascotă Corina renunță la o funcție unică de Director al GNM București și revine in județul Caras Severin să-i dea o mână de ajutor lui Ilie Iova la conducerea celebrei direcții de administrare a patrimoniului. Direcția pentru administrarea patrimoniului este celebră pentru corupție (vezi amănunte aici)
Îi dorim succes doamnei directoare și suntem mișcați de sacrificiul personal pe care l-a făcut!
De ce a avut nevoie doamna directoare de o hotarâre de consiliu județean pentru instalarea în funcție? În România, în Caras Severin, în Reșița și chiar în Caransebeș, angajarea directorilor, a consilierilor și chiar a secretarelor, la instituțiile publice se face respectând legislația în vigoare, hotarârile de consiliu sunt total inutile în fondul lor. Cine are nevoie de o hotarâre , doar de formă, luată de consiliu județean de numire a unui director ? Intrăm în zona politică, iar câștigătorul azi se numeste Noul PNL care are și un director nou și un deconcentrat nou (garda de mediu).
Noi, cetățenii județului, cred că meritam mai mult! Cred că merităm un concurs organizat conform legii pentru o funcție atât de importantă. Mai ales acum, când noul guvern a fost investit la presiunea străzii care striga “corupția ucide!”. Cu ce ne-am ales?
Ne-am ales cu un concurs regizat acum 3 luni la Consiliul Județean CS in care 6 candidați nu au reușit să promoveze în funcția de director al direcției de patrimoniu. Azi aflăm că așa și trebuia, câștigătorul era în altă parte. Dădea examen pentru o functie de director în București să poată fi transferat acum.Parcă era mai corect să participe la concursul organizat de CJ CS si d-na Pascotă și să-l promoveze cu succes. Parcă ne-ar fi plăcut un pic mai mult…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts