drum zapada

UPDATE

Ministrul de interne a convocat prefecții în videoconferință pe tematica codului galben de ninsori, iar la nivelul județului a fost activat și Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru a se analiza situația din județ.

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă o atenționare meteorologică Cod galben de ninsori, intensificări ale vântului și temperaturi scăzute, pentru 10 județe, valabilă din 3 ianuarie, ora 14,00 până pe 4 ianuarie, ora 12,00.

Județele vizate de atenționare sunt Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dolj, Olt, Dâmbovița, Teleorman și Giurgiu.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, ninsorile se vor extinde dinspre sud-vestul extrem al țării și vor cuprinde treptat regiunile sudice, iar stratul de zăpadă nou depus va fi de aproximativ 10 cm. În Oltenia și vestul Munteniei vântul va avea intensificări temporare, atingând la rafală 50…55 km/h, iar în sudul Banatului 60—70 km/h, viscolind zăpada.

Vremea se va menține geroasă în majoritatea regiunilor, iar în estul Transilvaniei și în nordul și centrul Moldovei, temperatura aerului va coborî local sub—15 grade.

ANM precizează că în sudul Dobrogei, precum și în estul și centrul Munteniei, inclusiv municipiul București, va ninge slab, îndeosebi în noaptea de duminică spre luni (3/4 ianuarie), iar vântul va sufla cu 40-45 km/h.

Leave a reply