dora craciun colinda pitaraiPraznicul Naşterii Domnului va fi întâmpinat, la Reşiţa, cu o serie de concerte de colinde, dedicate sărbătorii, dar şi cu un spectacol inedit, organizat pe străzile municipiului, la care vor participa actori ce vor întruchipa personaje biblice, a anunţat, vineri, managerul Teatrului de Vest din Reşiţa, Nicolae Vlădulescu.

‘Ca de obicei, în această perioadă a anului, Asociaţia Culturală Reşiţa Română şi Teatrul de Vest din municipiu oferă oamenilor diverse spectacole de sezon, de la concerte de colinde, până la spectacole inedite, cu care reşiţenii cred că s-au obişnuit deja. Desigur, la organizarea acestora şi-au adus aportul şi Primăria Reşiţa, Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură’, a declarat, pentru AGERPRES, Nicolae Vlădulescu.

După ce au oferit copiilor din centrele sociale din Reşiţa şi Bocşa mai multe momente artistice, actorii Teatrului de Vest îşi vor încheia, duminică, activitatea din acest an cu piesa „Fetiţa cu chibriturile” şi cu un spectacol stradal în care actorii teatrului şi colaboratorii acestuia vor reconstitui Drumul Fecioarei Maria spre Bethleem. Cu toţii vor întruchipa personajele biblice şi se vor deplasa din Cartierul Lunca Bârzavei, până în centrul civic al municipiului Reşiţa. Pe parcursul celor două ore, reşiţenilor le vor fi dăruite dulciuri şi cozonaci.

„Cred că în acest an, instituţiile organizatoare au reuşit să se depăşească, aducând, în prag de sărbători, printre altele, trei spectacole mari, succesive: vineri, de la ora 18,00, vor urca pe scenă Corurile Episcopiei Caransebeşului şi Corul Menestrelul, al Asociaţiei Culturale Reşiţa Română, sâmbătă, la Biserica Af. Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 17,00, va concerta Corul Filarmonicii Banatul din Timişoara, în cadrul spectacolului – Lumina de la Bethleem – iar duminică, pe 20 decembrie, tot la Palatul Cultural, de la ora 18,00, îi avem ca invitaţi pe membrii Corului de Fete al Societăţii „Mihai Eminescu” din Coştei şi ai Corului As din Vârşeţ, ambele din Serbia”, a precizat Nicolae Plujar, preşedintele Asociaţiei Culturale Reşiţa Română. AGERPRES/(AS – autor: Paula Neamţu, editor: Dănuţ Puşcaşu) www.agerpres.ro

Leave a reply