Breaking News
Home / BĂILE HERCULANE / Contracte de peste 20 milioane lei pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi judeţene

Contracte de peste 20 milioane lei pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi judeţene

drum zapadaValoarea contractelor de deszăpezire pentru drumurile naţionale şi judeţene din Caraş-Severin se ridică la circa 20 milioane lei. Pentru drumurile comunale, contractele prevăd plata pe oră sau pe lună. Toate informaţiile referitoare la aceste contracte sunt disponibile, în premieră, pe site-ul Instituţiei Prefectului, la solicitarea Ministerului Afacerilor Interne.

‘Situaţia privind deszăpezirea, pe categorii de drumuri, naţionale, judeţene şi comunale, se află pe site-ul Prefecturii şi va fi, în permanenţă, actualizată. De asemenea, aşa cum s-a stabilit, vom menţine un contact permanent cu primarii şi administratorii acestor drumuri, pentru actualizarea şi semnalarea situaţiilor care pot apărea. În cazul în care pe site nu se găseşte un anumit contract pentru o anumită unitate administrativ-teritorială, există o notă în subsolul paginii unde se explică faptul că aceste UAT-uri vor desfăşura această activitate prin eforturi proprii. Vom insista ca în această iarnă să avem drumuri bune, mai curate şi fără să se ajungă la situaţia în care să fie închise’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, subprefectul judeţului Caraş-Severin, Sebastian Purec.

În Caraş-Severin, cea mai mare sumă, de 16,3 milioane lei, la care se adaugă TVA, este alocată deszăpezirii drumurilor naţionale. Pentru aceasta, CNADNR a încheiat contracte cu o firmă din Cluj, valabile până în luna martie a anului viitor.

În ceea ce priveşte drumurile comunale, sunt localităţi care vor plăti, în funcţie de situaţia lucrărilor, 120 lei pe ora de utilizare a utilajelor şi 120 lei pentru un metru cub de material folosit, ori 200 lei pe oră sau între 2.500 şi 9.000 lei pe lună.

Pe drumurile naţionale şi judeţene din Caraş-Severin vor acţiona, în această iarnă, în total, şase firme de deszăpezire, iar alte zece, pe cele comunale.

About cristian.frant

Check Also

Bataie de joc la adresa firmelor afectate de CO-VID19 din partea Guvernului Romaniei si Ministerului Economiei

In seara zilei de 14 septembrie 2020, pe site-ul Ministerului Economiei, a fost publicata in …

Lasă un răspuns