Flaviu Cernescu transilvania DragonRealizatorii filmului Transylvania Dragon şi Simona Strungaru Symphonics au pregătit reşiţenilor un cadou inedit în preajma sărbătorilor de iarnă: proiecţia documentarului în acompaniamentul unei orchestre filarmonice. Evenimentul va avea loc pe 22 decembrie, la ora 18.30, la Cinematograful Dacia.

‘Casa de producţie Western Transylvania Studios şi Simona Strungaru Symphonics prezintă proiecţia filmului documentar Transylvania Dragon, acompaniat de orchestră filarmonică, la care participanţii vor avea parte de sport, adrenalină şi muzică live, practic, un spectacol unic în România. Ne-am decis ca premiera din Reşiţa să fie simbolică fiind, practic, locul de unde începe aventura întregului film. Aşa că ne-am zis că, după premiera naţională din Bucureşti, turul filmului trebuie să se încheie la Reşiţa. Şi nu oricum, ci cu un spectacol original şi impresionant, respectiv, proiecţia filmului alături de o orchestră filarmonică. Şi tot evenimentul, în prag de sărbătoare, de Crăciun!’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Sabin Dorohoi, regizorul documentarului Transylvania Dragon.

Fiind un documentar cu sporturi extreme, aventură şi totodată un proiect de promovare originală a României, Transylvania Dragon a fost proiectat şi în diverse festivaluri: Rock line, Salina Turda, Electric Castel, Untold, la filarmonica din Timişoara sau în cetatea din Alba Iulia. Producătorii au decis ca ultima locaţie în care se va proiecta documentarul înainte de a fi distribuit gratuit online, să fie, în mod simbolic, la Reşiţa, acolo unde a şi început întregul proiect, pentru că atât protagonistul documentarului, cât şi regizorul sunt din Bocşa şi, respectiv, Reşiţa.

Potrivit regizorului Sabin Dorohoi, spectacolul va fi unic în România, amintind de perioada filmelor mute, când proiecţiile erau acompaniate de pian sau orchestră. Este primul documentar românesc care va avea premiera locală acompaniată de o orchestră filarmonică.

Filmul a fost produs de Western Transylvania Studios, o nouă casă de producţie din vestul ţării, şi regizat de cărăşeanul Sabin Dorohoi, care are peste 40 de nominalizări şi premii internaţionale. Din cele treisprezece filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci – ‘Ghela’ , ‘Visând la Galapagos’ , ‘Clopotul’, ‘Fata din Transilvania’ şi ‘Calea Dunării’ – i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri precum: Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardinia şi Festivalul de Film Est European din Hollywood. Sabin Dorohoi a emoţionat România prin filmul ‘Calea Dunării’, preluat de trupa Voltaj în videoclipul piesei ‘De la capăt’, reprezentând astfel imaginea României la Eurovision Viena 2015.

Documentarul Transylvania Dragon spune povestea lui Flaviu Cernescu, un inginer IT, care a renunţat la job pentru a se dedica sportului şi acrobaţiei.  În 1638, un acrobat a mers pe sfoară la înălţime în mai multe oraşe din Transilvania. După 377 de ani, Flaviu Cernescu a decis să plece pe urmele lui. www.agerpres.ro

Leave a reply