timisoara_piata_opereiTeatrul Maghiar de Stat ‘Csiky Gergely’ din Timișoara pregătește premiera musicalului HAIR, în regia lui Puskas Zoltan. Conceput în plină criză a refugiaților, repetat în timp ce tinerii timișoreni scandau în Piața Operei și gata de vizionat duminică, 29 noiembrie, spectacolul ‘Hair’ promite să redea întocmai vocea generației de azi.

Puskas Zoltan pune în scenă celebrul musical HAIR după cartea și versurile lui James Rado și Gerome Ragni și pe muzica scrisă de Galt MacDermot. Premiera are loc în Sala Mare a Teatrului Maghiar din Timișoara duminică, 29 noiembrie, de la ora 19:00.

‘Hair’ a debutat la finalul anilor ’60 pe Broadway și a devenit imediat imnul unei generații a schimbării, înfipte activ în realitățile sociale și politice ale Statelor Unite. Zece ani mai târziu, ecranizarea lui Milos Forman a depășit cu mult popularitatea musicalului și i-a adus două nominalizări la Globurile de Aur și una la Premiile Cesar.

‘Eu sunt din Serbia și trăiesc foarte aproape de granița la care s-a resimțit cel mai puternic criza refugiaților. Atunci am simțit prima dată că poate acest text, această temă nu trebuie să fie uitată. Al doilea impact l-a avut asupra mea aici, la Timișoara. Aveam repetiții și deodată, lumea de pe stradă a început să scandeze. Era ca o revoluție. O revoluție împotriva sistemului politic, o revoluție pentru schimbare. Aceasta nu mai este doar o poveste americană. Nu mai poți să zici că asta nu mi se întâmplă mie. Ni se întâmplă și nouă, se întâmplă în toată lumea’ povestește Puskas Zoltan, regizor și actor independent din Zenta, colaborator cu teatre din Novi Sad dar și din România.

‘Hair’ este al treilea spectacol muzical pe care îl face cu trupa teatrului maghiar timișorean, după ‘AI LĂV IU’ (2009) și ‘Legături primejdioase’ (2011).

‘Va fi un musical de categorie A, fiindcă — din fericire — avem distribuția ideală, care să transmită mesajul acestui spectacol conceput pentru o generație,’ spune Balazs Attila, directorul Teatrului. El îl interpretează pe George Berger, alături de Kiss Attila (Claude Hooper Bukowski), Borbely B. Emilia (Sheila Franklin), Molnar Bence (Woof Daschund), Molnos Andras Csaba (Hud Lafayette Johnson), Tar Monika (Jeanie Ryan), Kocsardi Levente (Steve) și Éder Eniko (Peggy).

Roluri multiple interpretează Bandi Andras Zsolt și Szasz Eniko. Distribuția este completată de Aszalos Geza, Csata Zsolt, Fall Ilona, Lorincz Rita, Magyari Etelka, Simo Emese, Lukacs Szilard, Vass Richard, Nagy Dora și Szilasi Eszter Julia.

Următoarele reprezentații vor avea loc miercuri, 2 și 22 decembrie, de la ora 19:00, în Sala Mare. Biletele costă 20, respectiv 10 lei pentru posesorii de abonamente Kult Card, pensionari, elevi (vârste de peste 18 ani) și studenți și pot fi achiziționate de la casieria teatrului de luni până vineri, între orele 16 și 19.

Leave a reply