ionesie ghiorghioniConsilierii judeţeni din Caraş-Severin au luat act, miercuri, în şedinţă ordinară, de imposibilitatea exercitării mandatului de consilier judeţean al vicepreşedintelui acestui for, Ionesie Ghiorghioni, pentru o perioadă mai mare de şase luni consecutive, acesta aflându-se sub control judiciar.

‘Prin lege, după depăşirea termenului limită, de şase luni de absenţă, îşi pierde mandatul de consilier judeţean şi, automat, şi pe cel de vicepreşedinte. În locul domnului Ghiorghioni, ca şi consilier judeţean, va veni următorul aflat pe lista USL. În legătură cu alegerea celui de-al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, consilierii judeţeni sunt cei care vor decide cine va fi ales, în următoarea şedinţă ordinară a CJ Caraş-Severin’, a declarat Ilie Iova, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

În fapt, vicepreşedintele Ionesie Ghiorghioni se află în imposibilitatea exercitării mandatului de consilier judeţean şi, implicit, a funcţiei de vicepreşedinte, încă din data de 13 mai 2015.

Din punct de vedere administrativ, Consiliul Judeţean Caraş-Severin se confruntă cu o situaţie absolut fără precedent, după cum susţine Darian Ciobanu, secretarul judeţului. Preşedintele Consiliului judeţean, Sorin Frunzăverde, deşi se află sub control judiciar, nu i se interzice desfăşurarea funcţiei sau prezenţa la serviciu, dar se află în concediu medical pe o perioadă nedeterminată. Pe de altă parte, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, se află sub control judiciar prin care i s-a interzis exercitarea funcţiei şi prezenţa la serviciu.

Prin urmare, vicepreşedintele CJ Caraş-Severin, Ilie Iova, asigură din luna mai 2015 conducerea operativă a instituţiei judeţene, atât din punct de vedere executiv, cât şi reprezentativ.

Tribunalul Caraş-Severin a decis, pe 29 septembrie, o prelungire aa măsurii controlului judiciar pentru încă 60 de zile pentru Frunzăverde şi Ghiorghioni.

Potrivit DNA, în perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, Sorin Frunzăverde şi-ar fi folosit influenţa pe care o avea în calitatea sa de preşedinte al CJ Caras Severin şi de vicepreşedinte al unui partid asupra lui Ionesie Ghiorghioni, care ar fi luat legătura cu nouă primari cărora le-a solicitat să facă demersuri favorabile în vederea obţinerii mai multor voturi pentru Klaus Iohannis, condiţionând repartizările bugetare în funcţie de rezultatul votului. AGERPRES / (AS – autor: Paula Neamţu, editor: Marius Frăţilă)

www.agerpres.ro

Leave a reply