deseuri deeeUn număr de 12 reşiţeni au fost premiaţi, luni, de către Asociaţia Rorec şi Primăria Reşiţa, pentru participarea la campania de reciclare a deşeurilor electrice şi electronice desfăşurată în această lună.

„Primăria Reşiţa, împreună cu Asociaţia Română de Reciclare, organizează în fiecare lună astfel de campanii, însă doar două dintre ele sunt cu premii, una în primăvară şi una în toamnă. Am avut organizate 12 puncte de colectare, în Reşiţa şi în cartierele aparţinătoare, ocazie cu care s-au colectat circa cinci tone, ceea ce e un succes pentru municipiul Reşiţa”, a declarat Cornelia Burileanu, din partea Primăriei Reşiţa.

Mixere, cafetiere, călcătoare, aspiratoare, o maşină de găurit şi un cuptor cu microunde au fost premiile oferite de Asociaţia Rorec pentru reşiţenii care şi-au dus aparatele electronice vechi la punctele de colectare, la acest sfârşit de săptămână.

„Campania merge din ce în ce mai bine, având în vedere că se strâng tot mai multe deşeuri electrice şi electronice. Şi nu doar la aceste acţiuni cu tombolă, ci la toate campaniile de colectare de la domiciliu, care sunt organizate în fiecare primă sâmbătă din lună”, a precizat Ionel Hornea, reprezentantul Rorec pentru zona Banat-Crişana.

În total s-au strâns cinci tone de deşeuri electrice şi electronice, de la 12 puncte de colectare, şapte în Reşiţa şi cinci în cartierele aparţinătoare.

Tragerea la sorţi pentru cele 12 premii s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Primăriei Reşiţa, iar premiile oferite în această campanie au fost un cuptor cu microunde digital, trei călcătoare, trei cafetiere, trei mixere şi o maşină de găurit.

România ar trebui să aibă o rată medie de colectare separată de cel puţin patru kg de deşeuri electrice/locuitor/an. Deocamdată, însă, aceasta abia atinge două kg.

PREMII

CÂŞTIGĂTOR

ADRESA

3 mixere Iosup Denisa Ţerova nr. 2
Ciurchiţa Alexandra Ţerova nr. 5
Iovănel Maria Reşiţa, P-ţa 1 Dec. 1918 nr. 28/19
3 cafetiere Dimcea Karina Reşiţa, Rodnei 7/13/
Zsarkovetz Flavius Doman 21
Frăţoi Flavius Reşiţa, Bd. Republ. 23/5
3 fiare de călcat Imbrea Carmen Reşiţa, Al. Felix
Buzerin Elisabeta Cuptoare 114/A
Ţintă Dorina Reşiţa, Făgăraşului 28/A
Maşină de găurit Chincea Olivian Cuptoare 46
Cuptor cu microunde Lungu Sorina Făgăraşului 22 A

În data de 07 noiembrie 2015, Primăria Municipiului Reşiţa în colaborare cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec a organizat o campanie de colectare a deşeurilor provenite de la echipamente electrice şi electronice (DEEE).

Colectarea acestor deşeuri se efectuează lunar, în prima sâmbătă din lună, dar această campanie cu premii, prima din acest an, a fost organizată în data 07 noiembrie 2015.

În categoria ECHIPAMENTELOR ELECTRICE ŞI ELECTRONICE (DEEE), sunt incluse deşeurile provenite de la :

Aparate de uz casnic de mari dimensiuni : frigidere, congelatoare, maşini de spălat rufe, uscătoare de haine, maşini de spălat vase, maşini de gătit, sobe electrice, plite electrice, cuptoare cu microunde, aparate electrice de încălzit, radiatoare electrice, alte aparate de uz casnic de mari dimensiuni utilizate pentru încălzirea camerelor, a paturilor şi a scaunelor şi fotoliilor, ventilatoare electrice, aparate de aer condiţionat.

Echipamente de larg consum : aparate de radio, televizoare, camere video, aparate video, amplificatoare audio

Aparate de uz casnic de mici dimensiuni : aspiratoare, aparate de curăţat covoare, alte aparate de curăţat, aparate de cusut, tricotat, fiare de călcat, aparate de prăjit pâine, friteuze, maşini de măcinat cafea, filtre de cafea, cuţite electrice, aparate de tuns părul, uscătoare de păr, periuţe de dinţi, aparate de ras, aparate pentru masaj şi alte aparate de îngrijire corporală, ceasuri deşteptătoare, ceasuri de mână, cântare.

Echipamente informatice şi de telecomunicaţii : unităţi centrale, minicalculatoare, imprimante, calculatoare personale (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare portabile (inclusiv unitate centrală, mouse, monitor şi tastatură), calculatoare mici portabile (calculatoare foarte mici, portabile cu ecran sensibil- notebook), calculatoare electronice, imprimante, fotocopiatoare, maşini de scris electrice şi electronice, calculatoare de buzunar şi de birou, faxuri, telexuri, telefoane, telefoane fără fir, telefoane celulare, roboţi telefonici, baterii de orice dimensiuni.

Unelte electrice şi electronice : maşini de găurit.

Jucării : trenuri electrice sau maşini de cursă în miniatură, console portabile de jocuri video, jocuri video.

Campania s-a desfăşurat în Reşiţa şi în localităţile aparţinătoare.

1. Pentru obiecte de mici dimensiuni au fost organizate puncte provizorii de colectare

  1. Şcoala Gimnazială Nr.7

  2. Parcul Copilului (fostul Parc al Siderurgistului)

  3. Colegiul Tehnic

  4. Colegiul Naţional „ Traian Lalescu”

  5. Şcoala Gimnazială Nr. 9

  6. Şcoala Gimnazială Nr. 2

  7. Centrul de colectare RoRec (str. Căminelor intersecţie cu Al. Albăstrelelor)

  8. Câlnic – Căminul Cultural

  9. Cuptoare – Căminul Cultural

  10. Ţerova – Căminul Cultural

  11. Doman – în curtea fostului atelier

  12. Moniom – Căminul Cultural.

2. DEEE voluminoase au fost preluate de la domiciliu, cetăţenii au avut la dispoziţie următoarele numere de telefon:

  • RoRec – 0800444800 – număr apelabil gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă , 0751302119.

  • Primăria Municipiului Reşiţa -0255/211692 interior 173, 0255/210258;

În schimbul predării de frigidere, combine, lăzi şi vitrine frigorifice s-au atribuit direct 4 cupoane valorice x 10 lei iar pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, uscătoare de haine, aparate de aer condiţionat s-au atribuit 2 cupoane x 10 lei.

Bonurile s-au acordat numai aparaturii complete.

Bonurile valorice vor putea fi utilizate în orice magazin, care acceptă bonuri.

Pentru obiectele predate, excepţie făcând cele pentru care s-au acordat bonuri valorice, participanţii la campanie au primit bilete de tombolă.

Premiile oferite în această campanie sunt:

– 1cuptor cu microunde digital;

– 3 fiare de călcat;

– 3 cafetiere;

– 3 mixere;

– 1 maşină de găurit.

Cantitatea de deşeuri, colectată în această campanie, este de aproximativ 5 tone.

 

 

 

Leave a reply