Primăria are mai degrabă un blog, uşor accesibil, dar cu prea puține informaţii de interes public. Butonul cu hotărâri de Consiliu Local este inactiv, iar pe site nici măcar nu există vreo rubrică sau meniu pentru declaraţii de avere sau interese. Nici pe portalul ANI nu au fost depuse declaraţiile de avere şi interese pe anul 2015, găsindu-se doar cele pentru anul trecut.

CAMPANIILE PUTEREA. ENCICLOPEDIA GROFILOR Volumul LIV: județul Caraș-Severin (Partea a V-a). Primarii Lupu şi Vasilescu

zoom

Potrivit acestora, primarul Nicușor Vasilescu are un teren intravilan şi unul extravilan, ambele cumpărate, un apartament în Băile Herculane, o ambarcaţiune Cuisilver şi o remorcă Rona. Soţia sa lucrează în mediul privat, la SC Camelisa SRL şi împreună au un venit anual de aproximativ 50.000 de lei. Primarul are acţiuni la patru societăţi comerciale (SC Intermed Coronini SRL, Mariner Limited Cipru, Michlen Intermed Holding Ins Virgine, Rimidee LTD Insulele Virgine), este membru al mai multor asociaţii de turism şi gastronomie şi nu şi-a actualizat declaraţia de interese, în care se trece preşedinte PDL, odată cu ordonanţa Dragnea a trecut la PSD.

Primarul este suspendat din funcţie de către prefect, după ce a fost arestat la domiciliu în urma unor descinderi ale DGA la Primăria Băile Herculane. Procurorii îl acuză pe Vasilescu şi pe secretara primăriei de abuz în serviciu cu privire la un teren de sub Cazinoul din Băile Herculane, care a fi fost subevaluat şi vândut la preţ mic, surse din cadrul anchetatorilor spunându-ne că secretara, după o şedinţă de Consiliu Local, ar fi schimbat documentaţia şi alte acte ale unui proiect de hotărâre din procesul-verbal de şedinţă, cu acceptul tacit al primarului, hârtii prin care a fost diminuat preţul de vânzare al terenului de sub Cazino faţă de preţul stabilit în şedinţă de consilierii locali. Informaţia nu a putut fi confirmată oficial. De aproape trei luni, primarul şi secretara Aurelia Dumitrache sunt în arest la domiciliu, iar dosarul este în fază de urmărire penală.

Leave a reply