PMP cere demisia preşedintelui CJ, condamnat definitiv
Preşedintele PMP Sibiu, avocata Diana Simona Popa, a cerut demisia preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), social-democratul Ioan Cindrea, condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru o infracţiune de conflict de interese.
Pentru a arăta că nu cere fără argumente legale demisia lui Cindrea, liderul judeţean al PMP Sibiu a prezentat, într-un comunicat de presă, „dezlegarea dată chestiunii de drept de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie într-o speţă similară, cea de la Caraş-Severin”.
„Aşadar, în urma condamnării la o pedeapsă privativă de libertate, chiar în condiţiile aplicării art. 81 CP, a suspendării condiţionate a executării acesteia, devin aplicabile dispoziţiile art . 15 din Legea 393/2004 privind încetarea de drept a calităţii de preşedinte a CJ a domnului Ioan Cindrea, hotărârile ICCJ fiind obligatorii”, arată Diana Simona Popa, preşedinte PMP Sibiu.
Prefectul sibian Ovidiu Sitterli a declarat, marţi, că va trata „în limitele legii” situaţia apărută la Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu ca urmare a condamnării preşedintelui acestui for, Ioan Cindrea, la un an de închisoare cu suspendare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
„Vom trata în spaţiul legii, potrivit legii. Mai mult nu vă pot transmite în momentul de faţă pentru că nu cunosc (…) Aveţi încredere, vom acţiona în limitele legii”, a explicat prefectul sibian într-o conferinţă de presă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat ilegal soţia la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat.
Curtea Supremă a respins ca nefondat apelul declarat de Cindrea şi a menţinut condamnarea la un an de închisoare cu suspendare dată în decembrie 2014 de un alt complet de judecată de la aceeaşi instanţă.
Decizia este definitivă.
Ioan Cindrea a fost trimis în judecată în iunie 2014 de procurorii Parchetului General, dosarul fiind deschis în urma unei sesizări a Agenţiei Naţionale de Integritate. www.agerpres.ro